Kennel Pugbox

 

På Lilltuna bor det, förutom hästar, får,höns och grisar även två glada boxrar, Emma och Astrid, en labrador, Bessie, samt en mops, Curt-Åke . De är alla en del av min kennel som har det registrerade namnet Pugbox.

Att det var boxrar som blev våra gårdshundar beror på att på femtiotalet ägde mina morföräldrar en boxer och sedan dess hade man längtat tillbaks till den rasen. Efter att ha ägt allt ifrån tax till schäfer i familjen införskaffades en boxer som hette Mysslingens Deirdre.

Det visade sig snabbt att när man har hästverksamhet är boxern den perfekta rasen. De är glada och sociala hundar som vaktar lagom mycket, det vill säga att de kan skälla när det kommer gäster men inte för att de är arga utan för att de blir så glada. De har dessutom en fin kort päls som det inte fastnar så mycket smuts i. Boxern har en otrolig energi, är orädda och älskar att vara med på äventyr. 

Diddi var på många sätt den perfekta hunden, hon älskade alla människor och var alltid vänlig och trevlig. När hon började bli gammal köpte vi nästa boxer från samma uppfödare, Mysslingens Urbina kallad Bina. Vi ville att Diddi skulle hinna lära upp vår nya hund eftersom hon var så otroligt klok och trevlig. Diddis kloka sätt har på så sätt gått i arv i flera generationer och hennes ande lever kvar i alla hennes efterföljare. Både Diddi och Bina har vandrat vidare och vi minns dem med glädje och tacksamhet över att vi fick dela deras liv. 

 Våra hundar har full kontroll på allt som händer på gården och går under arbetsnamnet "boxerkompaniet" pga sin ibland något militäriska framtoning. Alla som vågar sig in på vår gård genomgår noggrann undersökning och säkerhetskontroll av boxerkompaniet innan de får lov att hälsa på deras matte. De lever sitt liv som fullständigt fria själar vars största uppgift är att följa med matten på olika äventyr. De är lika lyckliga vare sig de får springa med ut i skogen på ridtur eller åka i bilen till spännande avlägsna platser. På senare tid har ju boxerkompaniet utökats med både mops och labrador som ibland hjälper till att mjuka upp den något militäriska framtoningen. I framtiden ser vi nu fram emot att få både boxer och labradorvalpar.

 

Alla tikar som vi använder i avel är registrerade i SKK och vi följer de rasspecifika regler som finns för de raser vi föder upp. Målet är att föda upp glada och sunda hundar som blir fina familjemedlemmar hos dem som köper dem.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.