Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Traditioner

2008-12-14

Idag var det lite bättre med Midas, men han är fortfarande hemskt upprörd över att behöva stå inne. Nicke däremot njuter av att slippa lera och elände och står gärna inne några dagar till.

Vi håller nu på och laddar inför årets upplaga av åkerbymästerskapen som går av stapeln på lördag. Detta är en årligen återkommande tävling där alla ryttarna i stallet får vara med och hoppa en liten bana på tid. Det speciella med tävlingen är att man får inte rida sin egen häst utan vi lottar om vilken häst man får. Varje år så är det lika spännande med hur lotten ska falla, det är mycket som hänger på vilken häst man får.

Vi började med den här traditionen för många år sedan som en rolig grej. De först åren så var vi inte så många som var med och den som fick Gina vann alltid. Hon hade en förmåga att springa lika fort oavsett om ryttaren ville eller inte, dessutom så hade alla som var med ridit och tävlat henne någon gång under sin ryttarkarriär. Nu sedan hon dog så är det en mer öppen historia och förra året så blev det delad seger mellan Gino och Joop och året därförinnan vann Midas.Det är nog ingen häst som kommer att ta över den dominans som Gina hade i tävlingen och i år har vi fler snabba hästar med så det är upplagt för en spännande tävling.

Vi brukar dessutom ha en liten vadslagning bland publiken om vem som kommer att vinna. Ryttarna får en liten stund på sig att rida in sig och hoppa litegrann innan de startar och under denna stund får man bestämma sig för vilka man tror blir placerad på första, andra och tredje plats. Man kan ofta se rätt så fort vem som vågar galoppera på och svänga lite med hästen de fått och självklart så finns det några hästar som är kvickare och lättare än andra.

Det är väldigt roligt att ha sådana här traditioner och alla verkar uppskatta dem så de får nog hänga med många år till.

Tack och godnatt!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden