Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Utställning

2008-04-05

Det har fortfarande inte kommit något föl och som det ser ut nu får vi nog vänta ganska länge till.

Joop var idag på utställning på Rockelstad och detta var en trevlig upplevelse. Han fick 41 poäng och blev bäst i rasen och kom femma i best in show. Allt detta var lite förvirrande för en utställarnybörjare som jag, men efter att varit med hela dagen började saker och ting bli mer uppenbara. Det var tio connemaror på plats och det var den rasen som hade flest deltagare. För övrigt var det 79 hästar av olika slag med. I varje ras utsåg domaren en vinnare fötutsatt att de hade fått guld, alltså 40 poäng eller mer. Vid slutet av dagen fick alla dessa vinnare komma in i ringen och så utsåg domaren dagens bästa häst. Vann gjorde ett russ och tvåa kom en liten minishettis. Detta tyckte jag först var lite trist eftersom varken russ eller shettisar är vackra i mina ögon men för att vara av de raserna var de antagligen väldigt fina. Vi fick dock med oss två väldigt tjusiga rosetter hem och mycket beröm och det är ju alltid trevligt. 

Joop skötte sig exemplariskt och var faktiskt en av de äldsta deltagarna. Domaren var mycket imponerad av att en sextonåring kunde uppvisas i så gott skick och öste beröm över honom. Det enda problemet med Joop är att han faktiskt är lite för civiliserad och avslappnad, han vill liksom inte showa som de andra hingstarna, det är under hans värdighet. Innan vi skulle in i best in show-ringen fick han dock lite fart utanför då det började springa hästar i en hage och då tänkte jag att nu blev det äntligen fart på honom, men så gick vi in i ridhuset och vips så föll han ihop igen och gick som en hösäck. Han är visserligen vacker även som hösäck men det skulle ju vara trevligt om han ville vara vackrast av alla...

Vi försökte sedan ta lite fina kort framför slottet men som vanligt stod han bara och hängde trots hoppande och viftande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakgrunden var dock väldigt tjusig och hästen var ren...

Imorgon blir det en mer välbekant sysselsättning för mig. Vi ska till Vikbolandet och hoppa med Fiffi och Jack. Det blir förhoppningsvis debut i LA för bägge förutsatt att de känns bra i LB.

Tack och godnatt!

  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden