Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Finbesök

2013-08-02

Idag fick vi fint besök från stan minsann, två av Astrids små avkomlingar och en av Majs var här och fick lite lantluft. Det lektes och busades hela förmiddagen och resten av dagen har boxerkompaniet varit lite lätt utslaget, med undantag av Astrid. Astrid är ju lite oförstörbar och varken motion eller värme kan ta slut på henne så medans de andra ligger som utslagna sillar så hittar hon alltid på något eget. Idag tog hon en tur över till Betty på eftermiddagen och så passade hon på att bada lite på tillbakavägen. Det är inte så att hon egentligen är särskilt olydig, det är bara det att om det inte finns någon närvarande och hon inte har något att göra så måste hon ju hitta på något själv.

Det var väldigt roligt att få träffa hennes små huliganbarn, de har växt på sig och blivit riktigt ståtliga. Lilla Dolly (numer kallad Alice) är långbent och lite gänglig, men fortfarande lika söt. Dizzy (numer kallad Ozzy) har blivit en jättestor yngling som ser ut att bli en väldigt stor hane. Majs lilla Cajsa-Lisa (numer kallad Juni) är en liten spenslig figur, hon ser ut som en dvärg i jämförelse med Curt men hon växer säkert på sig.

Lilla Juni lagom lerinpackad och utmattad efter besöket...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det riktigt roligt att få följa valparnas utveckling och än så länge är jag mycket nöjd med dem. På söndag är det dags för årets första hundutställning, då ska Kajsa, Betty och lilla Diana få åka till brukshundsklubben i Södertälje och visa upp sig. Det har ju varit mycket denna vår med alla valpar och en liten kennelhosta så det har inte varit möjligt att åka någonstans, men nu kör vi på ett litet tag framöver. Alla helger i hela augusti och september är uppbokade med antingen häst eller hundutställningar, det är inga problem med fritidsysselsättningen här inte.

När man har så mycket att göra som jag har så gäller det att lära sig att slappna av och ta saker med ro. Man måste dessutom lära siga att njuta av de små sakerna här i livet. För mig finns det få saker som är så mysiga som att få sitta och rida en trevlig häst i svalkan i skymningen efter en varm sommardag. Ikväll så fick jag en sådan tur på Metallica och genast så får man en massa positiv energi. Det är något speciellt med sommarkvällar när syrsorna spelar och det är helt lugnt på gården. Att få gå runt och pyssla med djuren helt själv kan vara en lisa för själen. Det är visserligen trevligt med allt liv vi har här på gården för det mesta, men just för att det oftast är så livat så är det också nödvändigt att ha stunder då man får ha det lugnt. Imorgon så blir det livat igen med det vanliga arbetet samt badning och fixning inför söndagen.

Tack och godnatt!  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden