Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

På väg mot Vingåker...

2008-07-02

Imorgon bär det av mot Vingåker och guldsporrarna med Midas och Jack. Även Johanna och Fiffi, Sophia och Tera och Millan och Gino ska dit så det blir nästan som att vara hemma... Jag ska sova i tält för första gången på väldigt många år så det blir intressant att se hur det känns. Ida får följa med eftersom de här hemma inte vill ansvara för henne och alla hennes dumheter. Bina har de inget emot att ta hand om, konstigt nog, trots att hon ska ha medicin osv. Det kanske blir skönt för Ida att slippa ifrån alla övningar ett par dagar då det inte alltid är så lätt att vara första försökskanin.Den senaste kampsportsövningen går ut på att Agape tar strypgrepp för att se hur lång tid det tar innan Idas tunga blir blå...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är tur att Ida har övat upp sin tålighet på diverse igelkottar osv annars skulle det bli svårt att stå ut med all misshandel. Hon ser det nu inte som misshandel utan deltar helhjärtat i utvecklingen av Agapes stridsteknink i förhoppningen att hon ska få bättre understöd i kampen mot stavgångare och mopeder. Agape däremot har inte insett att Ida har en baktanke med det hela utan övar frenetiskt på för att få godkänt av general Bina som övervakar det hela noggrant. Agapes stora mål just nu är att bli fullvärdig medlem i boxerkompaniet och på så vis slippa få skäll i örat varje gång hon tar ett felsteg. Bina är nämligen mer förlåtande mot de medlemmar som har bevisat sin lojalitet genom varaktigt arbete och underkastelse. Vem vet, Agape kanske har tagit Idas plats som nummer två på gården när vi kommer hem från Vingåker, det ska bli intressant att se hur Bina och hon kommer överrens utan Ida som hela tiden ditraherar dem med sina avledande manövrar.

Efter lite lättare ridning idag så är hästarna redo för bad och resa till tävling imorgon. Personalen har dessutom fått lite massage och vi är nu på bättringsvägen. Stackars Fia blir lämnad med en massa brunstiga ston och en helt vild Joop som alltid hoppas på det bästa. Vi har verkligen fått vänta på vissa damer som inte har velat brunsta och så typiskt nog så drar de igång allihopa på en gång. Magic och Kalle är väldigt civiliserade och vana vid all kärlek, men Joppe har aldrig varit så här omsvärmad och vet snart inte vad som är fram och bak (väldigt opraktiskt när han ska betäcka) och tror att alla älskar honom.

Eftersom jag nu ska tälta i Vingåker så blir det av naturliga skäl ingen dagbok på ett par dagar så lång rapport följer efter det äventyret.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden