Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Kommande val

2018-06-14

I lite mer än tre år har jag nu varit medlem i Centerpartiet. Efter förra valet bestämde jag mig för att inte vara en sådan där som sitter hemma och är arg över det som händer i samhället. Att bekämpa de odemokratiska strömningarna som drivs av skrämselpropaganda är alldeles för viktigt för att låta bli att engagera sig. Sverige är på så många sätt helt fantastiskt och det är viktigt att komma ihåg. Jag kan se allt det fina i vårt land och jag vill gärna hjälpa till att sprida en bild som är full av framtidstro. Det finns såklart även en massa problem att lösa, men utan framåtanda så kommer inget att hända. 

Jag har inte valt parti grundat på någon gammal vana eller för att jag alltid röstat si eller så. Mitt val är väldigt medvetet. Efter en del eftertanke har jag kommit fram till att jag definitivt är liberal i mitt tänkesätt, jag tror på människan och på att hon är god. I Centerpartiet har jag då hittat likasinnade och därför kommer jag i det kommande valet jobba för att fler ska komma med och tänka framåt.

Jag kommer att finnas med på Centerpartiets lista till kommunfullmäktige i Södertälje. Det kanske inte låter så spännande men faktum är att det är ute i kommunerna som den praktiska politiken finns. Det är här vi avgör hur vägar ska dras och andra praktiska saker som påverkar människors vardag. I riksdagen avhandlas större ideér, men det som märks tydligt varje dag avhandlas mer lokalt. Vi har ganska så mycket att jobba på i Södertälje, varje dag dyker det upp nya intressanta frågor. Södertälje är faktiskt en av Sveriges större kommuner och det finns en spännande blandning av framgångssaga och problem i kommunen. I ena änden har vi Scania som går som tåget och i andra änden har vi problemområden med utanförskap. Det finns alltså mycket att sätta tänderna i.

Maja och jag har varit på fotografering för den lokala valfoldern, hon blev mycket bra på den här bilden. Att jag har med mig henne är för att djuren och naturen är en så stor del av mig att jag gärna vill ha med en liten del av det på de bilder som skickas ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mest ser jag nog ändå fram emot att hänga i valstugan och träffa människor som kommer förbi. Att få diskutera och dela med mig av tankar och ideér är något jag alltid gillat och äntligen så kan jag kanske få en liten överdos av detta. Det är nu jag ska få lite nytta av min otroligt nördiga sida som gillar att rota i fakta och memorera olika undersökningar. Fördelen med att börja engagera sig politiskt så här lite mitt i livet är att jag har hunnit samla ihop en massa kunskap från min egen verklighet. Livet på landet ger massor av kunskap om just livet på landet och vad vi som bor där behöver för att ha det drägligt. Kan vi ha det drägligt på landet så hjälper det hela landet att leva och så kan vi kanske få till en ökning av vår inhemska livsmedelproduktion, något som ju ökar livskvaliten för alla. I det kommande valet så kommer nog debatten tyvärr inte handla så mycket om just detta, men någon måste ju ändå fortsätta jobba för att få upp frågan på bordet.

Kanske dyker det upp lite politik även här i dagboken den närmaste tiden. Det har väl kanske dykt upp lite politiskt innehåll vid tidigare tillfällen, men nu är det ett oerhört viktigt val som stundar och jag hoppas att det finns några därute som ändå uppskattar även mina små tankar kring detta:)

Tack och godnatt!  

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)