Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Lussehund

2009-12-13

Idag var jag ganska pigg när jag vaknade men efter en halv dag så tog energin slut. I stallet var det dock full fart hela dagen och nu är det fint julpyntat. I princip alla var där redan tio i morse och när jag kom ut på eftermiddagen så var Amandorna fortfarande där och pyntade. De var så i gasen att de tom pyntade lite på Ida också. Det var en ganska rolig syn, jag stod där och mockade och så dyker det upp en riktig lussehund. Hon hade fått glitter på benen och ett fint rött band om halsen och var mycket nöjd med sitt fina utseende. En normal hund hade inte direkt uppskattat att få julpynt på sig, men Ida är ju som alla vet långt ifrån normal. Hon kom skuttande med sitt pynt och var allmänt lycklig eftersom alla sa att hon såg fin ut. Hon sprang sedan runt hela kvällen i lera och slask med pyntet på sig. Det satt faktiskt kvar ända tills vi gick in för kvällen och då fick vi plocka av det eftersom det var lerigt och inte riktigt så snyggt som det varit från början.

Några lussekatter blev det inte idag trots att det är luciadagen, men jag var ganska nöjd med lussehunden. Hela huset luktar för tillfället lite kaka eftersom det bakades nästan hela dagen igår. Det är väldigt hemtrevligt när det luktar nybakat i huset och en definitiv fördel med att ha morföräldrarna på nedervåningen som ägnar sig åt denna aktivitet med viss regelbundenhet. Vi får väl se om jag kommer igång och bakar när mitt kök är helt färdigt, än så länge är det bara mixern och mikron som har använts.

Nästa söndag är det dags för de årliga Åkerbymästerskapen. Dessa har blivit en trevlig tradition och är alltid lika spännande. I år har vi stora planer, det blir byteshoppning med vadslagning, mammahoppning, uppvisning och fika. Från början var det bara en byteshoppning mellan mina elever men det växer i takt med att det blir fler inackorderingar och fler som vill vara med. Snart blir det väl en riktig globenshow av det hela.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 2

2009-12-13 23:48:39 - Carro

Åh, jag är så deppig över att missa Åkerbymästerskapen :(. det är nackdelen med att jobba helg! hoppas det blir kul!

2009-12-14 10:24:23 - fian

Hej hopp kul att du kryat på dig! Ev svänger jag förbi i helgen då jag åker upp till mor o far till jul! Om bilen hänger ihop vill säga...och om Olle inte blir värre i sitt ben..han hade en utgjutning vid böjsenan igår vb(det var hårt i backen hela dan) men är bättre i dag så han fick gå ut o röra på sig, så vi får se hur han verkar i morgon..jättejobbigt att inte ha full koll o flera mil till stallet i såna här lägen. Kramar från ett fruset skåne
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden