Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Världens bästa Astrid

2013-03-02

Nu har Astrid fått sina valpar, hela åtta stycken klämde hon ut. Vi är nu lite lätt utmattade efter en riktigt lång natt med krystvärkar och valptvättande. Astrid var ju inte gigantisk innan valpningen så att det skulle bli så många var jag inte riktigt med på.

Astrid precis inboad och redo för förlossning...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrid var inte riktigt med på noterna och det var mycket flås och flämt och undrande blickar på matten som måste vara galen då man ju inte fick gå ut och boa in sig under den tilltänkta busken. Astrid och de andra boxrarna ägnade ju halva förra sommaren åt att fixa en alldeles utmärkt lya och den borde ju användas. Nu tyckte väl inte matten att det var riktigt praktiskt att ligga och förlösa en boxer i en snödriva under en buske så det blev till att föda i en låda istället (men under viss protest).

Vid tio på kvällen tittade den första valpen ut och sedan rullade det på. Astrid tvättade och matade och krystade i ganska god takt, ffa så var hon en riktigt duktig krysterska, det tog ungefär tre fyra krystningar per valp. Vid två hade fem valpar tittat ut och vi var ganska så säkra på att det nog var slut då Astrid slog sig till ro och magen var riktigt smal och fin så lådan städades och det släcktes ned i rummet. Precis då jag slumrat till så var det något som pep i lådan och med en liten suck vältrade jag ur sängen för att se om någon tappat bort sig och mycket riktigt så låg det en valp i ett hörn och skrek på hjälp. Valpen återbördades till matplatsen och min förvirrade hjärna registrerade att något inte stämde, det var ju plötsligt en valp för mycket. Astrid hade, tyst som en mus, krystat ut och tvättat en fin valp till utan att jag märkt det. Hon hade dessutom lite nya värkar så kanske var det tom en till kvar. Jaha, det var bara att vakna till igen och sätta sig och övervaka. Då det var rätt så lugnt sprang jag in på toaletten och laddade i en tvätt, men det var ett misstag för när jag kom tillbaks så låg där en till med hinnorna borttvättade och på väg mot maten i full fart. Astrid var blixtsnabb på att ta emot sina valpar och se till att de kunde andas, man kan inte annat än bli imponerad över hur hon bara visste exakt vad som skulle göras och att hon orkade pyssla även med de sista valparna. Sista valpen dök upp kl sex på morgonen och sedan så sjönk Astrid ner och pustade ut (matten fick lova att städa och tvätta bäst hon ville).

Astrid med åtta små telningar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla valparna är gula med små vita fötter och lite vitt i ansiktet. Fyra av varje kön blev det, en fin fördelning. De var rätt så stora och vägde mellan 404 gram och 523 gram vid födseln så Astrid har fött fram nästan fyra kilo valp. De är väldigt lika varandra och jag har redan tappat bort ordningen på dem, de brukar dock bli mer olika när de börjar bli större så att man lite lättare kan skilja dem åt.

Undrar hur dessa egentligen fick plats...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är djupt imponerad över Astrids förmågor och nu är det bara att njuta medans de är små och relativt stationära. Det kommer att bli ett himla liv när de börjar fara omkring så de gäller att vila sig i form inför den prövningen:)

Tack och godnatt! (dags att ta en tupplur innan man faller ihop helt)

Antal kommentarer: 5

2013-03-02 14:19:11


GRATTIS JOHANNA till en verklig TOPPENKULL!!!!(heart)

Kramar Bettan

2013-03-02 15:59:51 - Gunilla Karlsson

Duktiga Astrid!! Stort Grattis Johanna till 8 supersöta små guldklimpar! Längtar tills vi får komma och gulla (inlove)

Kram
Gunilla o Sara

2013-03-02 16:04:52 - Jc

Grattis Johanna! Vad roligt och bra att det gick så bra och att det kom så många! Du kommer helt klart att ha fullt upp framöver ;) kram

2013-03-02 20:29:52 - Anna, anna.folcker@telia.com

Grattis till alla valpar!

Anna och Lisa (Moas faster och kusin

2013-03-02 20:33:57

Allt blev ju fel!!!
Jag är moster och E-postadressen trodde jag inte skulle komma med.
Men stort GRATTIS!www.stallakerby.se/resources/smilies/16x16/happy.p...
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden