Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

En riktig pärla

2012-06-13

Hela historien om hästarna från Skåne fortsätter... Många människor har nu hört av sig med information om hur det går till där nere och det känns som om den anmälan som kommer att göras kommer att bli väldigt lång. Jag har idag ringt till JO som blev lite förvirrad av ärendets rörighet och som sade att skriv allt i samma anmälan så får vi väl försöka skicka runt de olika delarna till rätt personer. Nu leder ju oftast inte en JO-anmälan till särskilt mycket åtgärder, men bara det faktum att man belyser problemen gör att de kan minska (de flesta troll spricker i solen).

Lilla Ronja som ju tydligen var så vild att hon inte fått fötterna verkade fick idag träffa min duktiga hovslagare och hon var faktiskt riktigt duktig. Lite ryck var det med hov nummer ett men efter lite diskussion förstod hon att det inte var någon fara och att vi faktiskt hade bestämt oss för att detta skulle göras.

Här kommer en liten bild på en före och en efter-fot...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här vild var hon...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det mest positiva i hela denna historia är att alla jag haft kontakt med som köpt hästar är väldigt nöjda med dem och verkar verkligen bry sig om dem, deras framtid är alltså betydligt mycket ljusare än vad deras förflutna varit. Lite roligt är det också att uppleva det engagemang som finns ute i landet när det gäller djurskyddsfrågor och jag är mycket tacksam för alla tips och all hjälp som folk ställer upp med.

Ännu mer positivt är att lilla Pärlan nu är en äkta åkerbyponny. Hon har övergått i min ägo och hon ska utbildas vidare och tävlas. Pärlan är ju inte bara en fin tävlingsponny, hon är ju ockspå en riktig pärla att ha till barnen. Dessa små welshar som jag hela tiden sagt att jag inte tänker äga är faktiskt helt underbara så nu står jag där med en alldeles egen liten welsh, bara sådär.

Fina lilla Pärlan...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu kan alltså all barn som fruktat att hon skulle säljas inom en snar framtid andas ut för nu blir hon kvar en stund till.

Tack och godnatt!  

Antal kommentarer: 2

2012-06-14 08:57:55 - Gunilla Karlsson

Vilken lycka!! Sara blev såå glad över att Pärlan kommer att stanna :D
Och grattis till dig Johanna som nu har en underbar liten vit ponny i din ägo. Hon är verkligen en liten pärla som har en stor plats i våra hjärtan (heart)

Gunilla och Sara

2012-06-14 12:20:57 - Carro

Åh, vad kul! Känner nästan lättnad för lilla Saras skull, kommer aldrig att glömma när hon stod o grät i Magics man... Så sorgligt att jag grina själv (kanske därför jag har kvar min häst eftr 22 år...)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden