Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Hoppträning

2009-02-28

Igår var jag och hopptränade med Canja för Ted Nätterqvist. Det var nästan ett år sedan jag var och tränade sist och Canja har ju inte hoppat på riktigt på nästan två år så vi var lite ringrostiga båda två. Canja skötte sig bra, hon är en otroligt ambitiös häst och Ted belv riktigt förtjust i henne. Vi hoppade några språng på lite högre höjd och hon är verkligen smidig och lätt att rida på hinder. Hon blir lite oorganiserad mellan hindren på transportsträckorna men när man väl kommer till hindret så skärper hon sig och lyssnar.

Även om det gick riktigt bra större delen av tiden så råkade vi ut för ett litet missöde, mest beroende på min dåliga timing. Vi kom fel på en oxer och hon stannade så att jag flög av. Det var nog en av de snyggaste avsittningar jag någonsin gjort då jag gjorde en liten halvvolt i luften och sedan landade på fötterna bredvid hennes huvud. Det var en så kontrollerad avramling att jag hann samla mig i luften och knäa i landningen så att jag inte ens fick ont i fötterna. Det var tur att det inte gick värre eftersom jag inte riktigt är stabil nog att klara ett ordentligt fall ännu.

Idag har jag flyttat ut Lillolle till unghingstarna då jag tycker att det är på tiden att han lämnar stoflocken. För att han ska klara sig så har Midas fått flytta med som beskyddare den första tiden. Midas tog faktiskt flyttan hårdare än Olle och tyckte att det var fullständigt onödigt att gå någon annanstans än med sina tjejer. Mambo har också protesterat ganska mycket då hon har använt Olle som någon slags gosedjur för att kunna sova. Hon avskyr att bo ensam i boxen på natten men nu är hon så illa tvungen då ingen av de andra vill dela bostad med henne. Vi får väl se om hon kan sova i natt, den lilla stackaren.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden