Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Sidoskutt

2015-02-22

Efter en helg som blev ganska så intensiv sitter jag nu på sofflocket och kurerar mig. Vi har varit på träningstävling i dagarna två och andra dagen bjöds jag på en riktig flygtur. Det var fine Nicke som fick någon slags skrämselhicka när vi skulle hoppa fram och som då med blixtens hastighet tog ett skutt åt sidan som bjöd på den. Trots flygturen så gick det sedan ganska så bra att hoppa inne på banan. Lite vingligt och spänt var det kanske men så var ju ryttaren också stel som en pinne och kunde inte vrida på huvudet. Nicke är egentligen en riktigt fin ponny, men han har lite problem med nerverna, vilket resulterar i lite sidoskutt då och då. Det är inte lätt att vara ponny när det finns så vansinnigt många ponnyätande krokodiler i den här världen…

Bättre fly än illa fäkta tänker Nicke...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nickes andra runda som ändå var ok länk 

Egentligen så gick det ännu bättre igår då vi var iväg med lilla Quriosa. Hon gjorde precis som jag hoppats och trots hemska infångare på varenda hinder så tog hon sig runt med bara en liten rivning i första rundan och helt felfritt i andra rundan. Hon är precis som jag vill ha mina unghästar, uppmärksam och arbetsvillig men ändå otroligt cool. Hon har definitivt inga problem med nerverna och skuttar bara där hon ska.   

Jag kan nu bara konstatera att jag är för gammal för att ramla av, och jag kan också konstatera att de av mina vänner som kanske kommer ihåg en viss film där uttrycket ”I´m too old for this shit” användes antagligen också är för gamla för att ramla av. Min kropp har ju varit lite sådär de senaste åren men den har just nu ändå känts helt okej och det är lite roligt att få komma igång med hoppningen och unghästridningen igen. Det är inte ofta jag ramlar av, för det mesta lyckas jag undvika risksituationer, men man ska aldrig säga att man är immun mot avramlingar då det kan hända saker när man minst anar med hästar. Nickes lilla sidoskutt fick egentligen bara konsekvensen att jag nu anmält till ytterligare en träningstävling nästa helg då jag inser att han måste ut och öva mer. Han hoppar fantastiskt bra när han är avslappnad och borde med lite jobb bli en av de bästa jag fått fram. Nåja, några ipren, en massa värme och lite stillasittande gör så att jag i alla fall kan lyfta armen och skriva lite på datorn nu på kvällen, det återstår bara att se hur jag ska ta mig ur sängen imorgon :)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden