Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Världens bästa Magic...

2009-04-09

Jaha, då har årets kattinvasion börjat. Vi har i dagarna fått tillökning i kattbeståndet av en röd honkatt som är mycket kärvänlig. Hon går omkring i stallet som om hon alltid bott där och vet precis när det är dags för mat i sadelkammaren. Med lite tur så kan vi kanske hitta en ägare till henne men med lite otur så blir hon kvar och får ungar.

Ida blir tjockare och tröttare för varje dag som går. Hon har lite bekymmer med magen och mådde ganska dåligt natten mellan söndag och måndag. Eftersom det är första gången jag har en hund som ska få valpar så fick jag lite panik och kunde inte sova alls den natten eftersom jag var helt säker på att det skulle gå illa. Ida var lite flåsig och hulkade lite då och då men spydde inte. På morgonen fick jag som tur var tag på Andreas som kunde lugna mig med att även hundar kan drabbas av sura uppstötningar och att det var ganska troligt att det var detta hon led av. För att undvika ytterliggare illamående så får hon nu fyra små portioner mat om dagen och verkar må mycket bättre av detta.

Eftersom det inte blev så mycket sömn den natten så somnade jag mitt på dagen och vaknade upp tio minuter innan jag skulle vara på träningen så det blev inget av med det den dagen. På tisdagen däremot så hann jag med massor, både ridning städning och handling. Igår så var jag och hämtade mina syskonbarn som ska tillbringa ett par dagar här över påsk.

Robin, som är sex år, har inte varit här så mycket men tycker att det är väldigt roligt med alla hundar och hästar. Ida och han springer runt och leker ganska mycket, han har en vattenpistol och det är en av Idas favoritleksaker. Hon tycker att det är fantastiskt rligt att försöka fånga vattnet och vill helst att man ska spruta mot hennes ansikte så att hon kan få tag på det. De flesta djur gillar inte att få vatten sprutat i ansiktet men Ida är ju lite speciell. Av någon anledning så har han även fattat tycke för lilla Pärlan som nu blir ordentligt miljötränad då han håller på och klättrar på staketet till hennes hage och försöker mata henne samtidigt. Hon är ju en lite lättskrämd figur men också alltid hungrig, så i valet mellan magen eller förskräckelsen över klättrande barn så vinner magen.

Igår ville Robin prova på att rida också så vi tog ut Magic som ju är aldeles lagom liten. Jag trodde bara att han skulle vilja skritta runt litegrann, men ack så fel jag hade. Så fort han hade kommit upp på hästen så frågade han om han inte kunde springa fortare. Jaha, då provar vi lite trav så vill han nog snart stanna tänkte jag. Men det var inte fallet, han satt och gapskrattade på den skumpande ponnyn. Vi fick springa ganska många varv innan han var nöjd. Efter sin första ridtur var han nöjd med att ha lärt sig hur man får hästen att springa, men hur man stannar var inte så viktigt att kunna. Idag när han skulle rida så sade han att nu kunde han rida så nu behövde jag minsann inte hålla i längre. Jag förklarade för honom att man drog i tygeln och sade ptro för att stanna och sedan fick han prova själv. Han har någon slags cowboystil i sadeln där han håller tygeln i en hand och så sitter han lite bakåtlutad och travar runt på lång tygel.

Det är verkligen tur att vi har lilla Magic, han är världens snällaste ponny. Han travar snällt runt på lång tygel med skumpande ryttare, alltid lika glad och trevlig. Dessutom så vågar man lämna även ett helt ovant barn med honom i stallgången medans man hämtar sadel och träns, han skulle aldrig göra något dumt som att bita eller sparka någon, det ligger helt enkelt inte i hans natur. Alla barn borde få ha en Magic som första ponny...

Tack och godnatt!    

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden