Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Unghästdilemma...

2008-04-03

Idag har det varit en ganska lugn dag. Unghästarna är nu färdigsorterade i vårhagarna. Detta kan vara ett ganska spännande projekt då unghästarna inte har samma uppfattning som jag om villka som hör hemma var. Deras största problem idag är dock att Midas har flyttat ifrån flocken som har en egen höbal i hagen och utan hans ''polisjobb'' har anarki utbrutit.

De är nu delade i två läger där Rune styr det ena och han tillåter inte ''de andra'' att äta samtidigt som hans ''undersåtar''. Det andra lägret består av åtta förvirrade ston som inte utsett någon ledare utan hoppas på att Midas ska dyka upp igen och tala om för Rune att alla ska äta tillsammans och sedan sova i en hög medans han vakar. Inga allvarliga konflikter uppstår dock då alla unghästarna är vana att gå i stor flock och hagen är så pass stor att de kan gå undan om de vill men när osäkerheten sprider sig i flocken tar de ut det på varandra. Lugnet brukar dock infinna sig efter en dag eller två och jag tror att ffa åringarna kommer att dra en lättnadens suck när de äldre hästarna har bestämt sig för hur saker och ting ska gå till.  

Hästarna har ett mycket intressant socialt liv och deras beteende i hagen skvallrar om hur de är att hantera och rida. Flocken är ju en sammansättning av individer och om det ska fungera så måste de läsa av varandra hela tiden och detta underlättas om deras ledare är lyhörd. Midas som är en bestämd men hänsynsfull ledare är också lyhörd och känslig att rida då han är uppmärksam på sin omgivning och de individer han har omkring sig. Det ska bli intressant att se hur Rune, som är en tuff och enväldig ledare, blir att rida. Antagligen blir han en självsäker häst som gärna tar egna beslut.

Ida började löpa i förrgår och idag blev det en tur in till Granngården för att köpa ''byxor''till henne. Först tyckte hon att det var lite pinsamt men efter en stund glömde hon bort dem och nu viftar hela kroppen som vanligt igen.

Fia har idag fått rida både Yason och Midas och imorgon ska hon börja med Ida och Kalinka också så snart blir det många om dagen...

Jag hoppade lite med Jack idag för att se om jag kommer att klara och tävla honom på söndag och så länge jag står upp hela tiden går det nästan bra med ryggen... Det är inte direkt optimalt men han är så balanserad och begåvad att detta inte stör honom alls. Amanda fick hoppa med Magic och det var nog ganska jobbigt då han inte springer lika fort och lätt som Jack men det blev en ordentlig genomkörare för Magic som har blivit lite bekväm av sig...   

Canja har fortfarande inte fölat och det blir nog en vaknatt eller två till.

Hon är nu så här tjock om magen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Godnatt från Åkerby!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden