Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Typiskt...

2009-10-17

Idag har det varit en sådan där dag då allt går åt skogen.

Det började redan på morgonen då jag kom ut till stallet och hittade en liten tjock Nelly mitt i stallgången. Hon hade rymt ur hagen och traskat in i stallet där hon, som alla tjocka ponnyer gör, hade hittat havrehinken och tömt den. Dessutom så hade hon skrapat ut den lilla halmhögen som låg i hörnet för att ha något att sova på och så hade hon vräkt i sig allt hö som låg i hökärran. Hon var iallafall mycket nöjd med sitt nattliga arbete och stod och sov fridfullt med huvudet inne i Kalles box.

Eftersom jag hade bråttom så blev det ingen städning utan det var bara att slänga ut alla djuren i det tråkiga duggregnet. Jag hoppade sedan in i bilen för att köra Amie och Bina till Västberga där de skulle gå på kurs. På vägen dit hör jag plötsligt ett litet poff och så började bilen dra lite åt vänster. Jäklar punktering tänkte jag och mycket riktigt vänster fram var helt platt. Tyvärr så hände detta mitt på motorvägen vid Kungens Kurva, inget ställe man vill stå och byta däck på direkt. Eftersom jag är medlem i Motormännen så ringde jag deras väghjälp, men då visar det sig att jag tydligen bara hade registrerat min gamla lastbil hos dem och jag skulle ha lagt till volvon. De kopplade mig vidare till assistanskåren där jag fick sitta i telefonkö. Något av det värsta som finns är att sitta och lyssna på en röst som säger att "tyvärr är det många framför er i kön, men om ni väntar kvar så behåller ni er plats". Till sist kom jag iallafall fram och då säger de att "vi skickar en bil inom en timme", jippi, bara en timmes väntetid mitt på en motorväg.När assistanskåren väl dök upp så byttes däcket ganska snabbt och så rullade vi vidare mot Västberga.

Väl hemma igen efter att ha lämnat av hund och Amie hade klockan runnit iväg så jag tänkte göra en snabblunch. Gröt är alltid lätt och snabbt så det blev mannagrynsgröt. Väl färdig med gröten skulle jag bara ha kanel på för att sedan njuta av min lunch, men... När jag hade pudrat över hela gröten börjar en mystisk doft sprida sig. Uuuurk jag hade tagit curry istället för kanel, gröten var helt oätlig. Det var bara att koka ny gröt, suck.

Som tur var så hände det inget mer efter detta, i sådant fall hade jag nog gått i ide eller något. Det är ibland verkligen som man säger att en olycka sällan kommer ensam men nu har väl iallafall en hel veckas kvot uppfyllts.

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden