Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Larmsystem

2014-07-25

Fortfarande varmt... När det är så här varmt ligger hundarna messt och skräpar på dagarna, men på kvällen går de igång igen. Lilla Elsa hoppar nu runt som en liten studsboll och har sprungit och hämtat skor, byxor och strumpor till mig, tydligen tycker hon att vi ska gå ut igen. De andra hundarna sover för tillfället nere i hallen med öppen dörr ut. Faktum är att vi just nu utnyttjar boxerkompaniet i avskräckande syfte då skumma figurer har iakttagits på bygden. Här om dagen gick det ut en liten varning från polisen om att en bil hittats i närheten av oss som tydligen framförts av två efterlysta personer och vi skulle hålla ögonen öppna då de nu färdas till fots. Igår traskade en man runt som var inne och snokade hos grannen, kan ha varit någon slags spanare för en liga, man vet ju aldrig. Av någon anledning så får ju vi aldrig besök av dessa spanare och vi har aldrig haft inbrott heller när alla grannar drabbats och jag misstänker starkt att detta har något med mina söta små hundar att göra. Ida och Astrid ligger alltså nu på trappen och halvsover och varje gång det rör sig i buskarna skuttar de ut och skäller som galningar, världens bästa larmsystem som inte bara låter utan som dessutom verkar vara livsfarligt. Andra människor låser om sig vid sådana här situationer men vi gör lite tvärtom, vi öppnar dörren och släpper lös hundarna. Boxrarna har absolut inget emot detta påhitt, de njuter av svalkan och vid fyrasnåret i morse tittade jag ut och såg hur de lekte för fullt med sin gamla fotboll. Min trädgård är ju dessutom väl inhägnad med både nät och eltrådar så hundarna tar sig inte ut och de som vill in måste ta sig genom grinden om de inte vill knöla sig förbi en massa hästar eller får och få tusen stötar.

Det här med ligor som åker runt och stjäl är ju inget nytt här ute, vi har haft dem i många år och mönstret är ofta detsamma. Man får besök av en försäljare eller någon som söker jobb och några dagar senare försvinner det saker. Ibland lyckas polisen ta fast några, men det vanligaste är att man aldrig löser dessa brott. Ibland får vi även besök av försäljare som vill sälja larm, men det är ju lönlöst att ha ett larm som ringer upp någon som sedan ska undersöka vad som hänt då det tar alldeles för lång tid för dem att ta sig hit. Om man nu sätter upp kameror så kan man ju fånga skurkarna på bild, men det hindrar dem ju inte från att sno det de vill ha. Faktum är att jag tror inte att det finns något som slår mitt boxerkompani när det gäller larm och säkerhet om man bor som jag gör. Det finns ju mängder med moderna tekniker men dessa brukar ju tjuvarna lära sig att gå runt, den enda teknik de inte kan räkna ut hur de ska hantera är egentligen hundar eftersom de är totalt oberäkneliga. Vad man än har för larmsystem så är det inte bara viktigt att det är effektivt, det är precis lika viktigt att man känner sig trygg och jag känner mig fullständigt lugn nu när mina boxerflickor ligger därute och spanar.

Säkerhetsansvariga på gården har återsamling efter en lyckad utskällning av suspekt gångtrafikant...(Curt-Åke deltar mest som maskot, fast det vet han inte om själv)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu ska jag sova tryggt med vetskapen att ingen tar sig obemärkt förbi spanarna i sommarnatten:)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden