Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Stackars Ida

2009-12-22

Detta snöande verkar inte vilja gå över, nu började det snöa lite ikväll igen. Det är en himla tur att jag har traktorn att skotta mig fram med annars hade jag väl blivit tokig (eller tokigare, det beror ju på hur man ser det). Det har förutspåtts att det ska bli ungefär en decimeter till i natt. Den vita julen ser iallafall ut att vara garanterad i år. 

Nu har iallafall de tre födelsedagarna innan jul klarats av och nu är det bara själva julaftonsfirandet kvar innan det blir lugnt igen. Idag var jag uppe hos Loulou för att fira födeslsedag men stressad och förvirrad som jag var så glömde jag naturligtvis presenterna hemma,lite pinsamt att åka på födelsedagsmiddag utan dem. Med hem fick jag sedan Robin och Amie som nu håller på och laddar inför julklapparna.

Det största skälet till den senaste stressen är stackars Ida (hunden) som har fått en juverinflamation igen. Antagligen så blev hon lite skendräktig efter senaste löpet och sedan så har det blivit som det blivit igen. Den lilla stackaren har knappt ätit något på senaste tiden och nu är hon svullen och har var i spenarna och dessutom feber. Hon får nu penicillin så hon kommer snart att piggna till. Det tråkigaste är att i behandlingen så ingår det att jag måste försöka mjölka ur det otrevliga varet och detta är både tidsödande och plågsamt för den stackars hunden. Hon är dock en riktig liten kämpe och lägger lydigt upp magen och genomlider behandlingen med bara några små lidande suckar då och då. Nu är ju boxerns eviga devis att all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet, även om den innebär lite smärta. Bina är faktiskt lite avundsjuk på all behandling och jag tror nästan att hon önskar sig bara en liten sjukdom som behöver lite omvårdnad så att hon slipper sitta och titta på när veterinären och matten ojar sig över den stackars lilla Idahunden.

I morgon hoppas jag att jag slipper trasiga staket, ilturer till veterinären, för höga snödrivor och alla andra oplanerade onödiga händelser.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 2

2009-12-23 18:51:20 - Carro

Tackar för tolkningen idag! Det va absolut lika kul som för 10-15 år sedan!

Vill oxå passa på att önska alla goa stallkompisar GOD JUL!!!

Kram från

Baresco, Carro, Alex, mino, Nova, Malve och Ewitha:P

2009-12-26 01:33:07 - Loulou

:D:Dde var synd att Robin inte ville åka med men hoppas han vill nästa gång:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden