Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Sweet Dreams

2012-10-17

Idag gjorde Astrid en sådan där typisk boxersak som ändå är väldigt mysig. Helt utan uppmuntran så kommer hon plötsligt uppklättrande i sängen ger mig en blick och kryper sedan upp i famnen och lägger sitt huvud mot min kind med en liten suck av njutning. Det är äkta boxerkärlek i ett litet nötskal. Har man inte haft en liten boxer i famnen så kan man inte förstå hur mjuka de kan bli när de bara vill mysa.

Jag har nu nästan alla hästarna inne på stall, de som är kvar ute på stora betet är Joop med två fruar. Jag har faktiskt släppt in Emma till Joop och Titti då det är nyttigt för fölen att umgås. Emma ska ju avlivas när fölet vants av då hon är riktigt dålig i sina bakben så det spelar inte så stor roll om Joop betäcker henne. De får ju iallafall ha en trevlig höst på det här viset. Emma hade ju av gaffelbandet i våras när hon var högdräktig och jag bestämde redan då att det skulle bli hennes sista sommar. Hon verkar inte olycklig men hon undviker i princip all rörelse och när flocken springer omkring så står hon bara mitt i hagen och tittar på, den lilla stackaren. Fölet är nu mycket nöjd med sina nya hagkamrater och fölen leker med Joop halva dagarna. Han är en sådan där rolig pappa som gärna låtsaslåss och skuttar litegrann. Tyvärr så har detta fått till följd att fölen har ätit upp hans svans så nu är den sorgligt kort och eländig igen.

Emma, Joop och lilla fölet hälsar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fölet har nu fått det fina namnet Sweet Dreams och hon är faktiskt väldigt lik både Release Me och Santana. Santana och hon har exakt samma färg, är lika stora och rör sig på samma sätt så på håll går det inte att skilja på dem.

Sweet Dreams travar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man måste iallafall säga att kombinationen Emma och Joop har blivit väldigt bra och jag är fullt nöjd med de två små stona jag har fått. Om jag skulle vilja fortsätta på Emmas stolinje så har jag nu två fina arvtagare med fin stam. Emma är ju tredje genration så det vore nästan lite roligt att ta föl på hennes föl och då få fram en femte generation. Det är ju liksom det som är riktigt avelsarbete, att ta fram flera generationer i en stolinje och att försöka förbättra och förstärka de egenskaper som man vill ha. Att bara ta två bra individer och slå ihop dem är också roligt men tillfredställelsen i att se att man fört aveln framåt genom flera generationer går inte slå. Man känner ju också sina ston bättre efter flera generationer och då blir hingstvalet ännu mer spännande eftersom den halvan av generna då blir en mer okänd faktor. Joop är ju kanske ingen större chansning då jag känner både honom och hans föräldrar ganska väl, men nästa hingst blir mer spännande då jag snart måste hitta nytt blod till mina ston och då gäller det att göra en liten outcross då mina hästar är lite linjeavlade redan. Det kan hända att jag får fundera på en liten tur och köpa in en hingst någonstans med rätt blod om ett tag.

Joop är iallafall kung några år till här på Åkerby (Splendid får ursäkta) och med den goda form han uppvisar så ger han sig inte i första taget...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden