Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Utställningsdag två

2012-12-16

Idag var det då dags för lilla Kajsa att få frigöra sin exhibitionistsida i Älvsjö och hon vaknade laddad till tänderna. Det roligaste i världen är enligt henne att få springa runt i ett snöre och stå och stirra på en minimal korvbit, hela hon lyser upp så fort snör och korvväskan tas fram. Att ställa ut mops är urenkelt i jämförelse med att ställa boxer, det blir inga frivolter, slänga sig på ryggincidenter eller andra tokigheter. Kajsa fick nu väldigt fin kritik och bedömdes vara excellent men blev oplacerad i konkurrensen. Nu var det väldigt många fina mopsar men ganska så snålt med excellent så bara att få det var en liten seger i sig. Jag är supernöjd med Kajsas insats och hon var nog lika nöjd själv. I kritiken fick hon att hon var mycket välutvecklad och färdig för sin ålder, hade mycket bra huvud, överlinje, svansansättning, bakbensvinklar samt att hon rörde sig fritt med utmärkt påskjut, det var i princip bara bra.

Liten men duktig mops som faktiskt kan stå på den gula mattan...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite extra kul var det att hennes uppfödare var där och att hennes kullsyster, Duovas deluxe Romance, också var med. De är väldigt lika varandra, två väldigt trevliga individer, men för dagen var Kajsa mer utvecklad och fick bättre bedömning(hon har ju tränat betydligt hårdare än vad normalmopsen gör och är en liten muskelknutta, precis som sin bästa vän Astrid).

Kajsas syster...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kajsa och syster...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Något som var en slående skillnad mot gårdagen var att i mopsringen existerar ingen stress eller dubbelhandling alls. Det är lite småtrevligt och folk pratar med varandra medans de väntar. Egentligen så är det ännu hårdare konkurrens i mopsringen då kvaliteten är hög och det är många ringrävar där som lever för sina utställningshundar, men det märks inte. I boxerringen är ju folk lite galna med viftande leksaker och annat men i mopsringen står folk ganska så stilla och möjligtvis så viftas en liten godis framför de små mopsarna som står som små ljus. Det var riktigt skönt att stå där bland lugna glada små hundar idag.

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden