Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Sömnbrist...

2009-09-10

Gårdagsnatten blev det inte så mycket sömn, den tamaste lila katten kunde inte låta bli att hoppa upp och tassa mig i ansiktet ungefär en gång i timmen. Efter ett par timmar gav jag upp och flyttade ut i gästrummet istället. Han är fruktansvärt nyfiken på allt jag gör och tydligen så gör jag något fascinerande i sömnen som han bara måste kolla (troligtvis är det mina snarkningar som utlöser tassningarna). Jag kommer i fortsättningen att snarka ikapp med hundarna i gästrummet istället.

Idag var det torsdagsträning, som vanligt, och eleverna var precis lika duktiga som förra veckan. Midas var dock lite gladare denna vecka då det inte ösregnade på honom. Han gillar att vara läromästare och studsar glatt runt med Amanda som ser ut som en mygga uppe på hans rygg. Det är verkligen en tillgång att ha en sådan häst som tjejerna kan få prova på att rida storhäst på, skillnaden från ponnyridningen är ganska stor och ju mer man får prova på desto lättare blir övergången så småningom.

Häromdagen så bestämde sig mina ston för att betet var över för i år. Detta händer faktiskt nästan varje år, när betet börjar tryta så tar några av dem saken i egna händer och traskar igenom staketet och går hem. De är absolut inga notoriska rymmare utan de tycker bara att balen därhemma lockar mer än vad smärtan från eltråden skrämmer dem, typiskt självständiga ponnytyper. Kvar i hagen brukar bara halvbloden bli som inte alls vågar bryta sig ut trots att de hjälpsamma ponnyerna har lagt ner tråden åt dem. I fronten för de beslutsamma ponnyerna går i princip alltid en Gina-avkomling. Gina själv var omöjlig att hålla på plats när hon var ung och hon har ärvt ner denna förmåga att ta saken i egna händer.

Gary som ju faktiskt är en mer notorisk rymmare, fick idag sällskap i ridhuset av sin far, Splendid. Splendid är ju van vid att gå med unghingstar och det märktes att han tyckte att det var trevligt med lite sällskap. Det blev först en riktig show där de försökte strutta runt och visa vem som var störst, ingen riktigt jämn match då Gary vid ett års ålder är ungefär hälften så tung som Splendid. Sedan följde en uppvisning i fantastisk trav som jag är grymt ledsen över att jag inte fick med på bild. Båda två har otroligt mycket tryck och väldigt mycket svävmoment när de vill visa upp sig. Jag fick iallafall njuta av en vacker uppvisning och när man sett dem sväva runt så i frihet så vet man vad man ska sikta på när de senare ska visas för hand.

Några som däremot fastnade på bild var Sunny och Kalle som fortfarande är som ett nyförälskat par. Ganska så ofta ser man dem stå såhär och mysa med huvudena ihop...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden