Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Förvånad

2013-02-15

Ibland undrar jag varför folk blir förvånade över vissa saker, hästköttet i lasagnen är en typisk sådan sak. Faktum är ju att vi vet att det försvinner massor med hästar till slakt på okänd ort. Vi vet ockå att om det inte står svenskt kött på en produkt så innehåller den kött från europa och är den då billig så kan man bara dra slutsatsen att köttet är av tveksam kvalitet. Man får det man betalar för och det är mest sorgligt att vi är beredda på att lägga så lite på något så viktigt som den mat vi ska konsumera. Vad som skulle behövas nu är en liten avreglering av industrin så att det blir lättare att ha små slakterier, men hårdare regler kring ursprungsmärkning så att det står på alla produkter var kött och annat är uppvuxet, slaktat och producerat. Nu är det lätt att ha en massa åsikter om hur hemskt det är och att man känner sig lurad, men det förhindrar inte att folk fortsätter att köpa och konsumera utan att ta reda på vad de äter. Det kött som är producerat med metoder som är värre än vad vi ens vill tänka oss finns överallt, i hamburgare från de stora hamburgerkedjorna, i falukorven utan ursprungsmärkning, i salamin, i köttet på restaurangen och värst av allt, i all vår skolmat.

Det är mer förvånande för mig att folk blir förvånade över att det finns producenter som fuskar än att producenterna faktiskt fuskar. Så länge det finns en massa pengar att tjäna på att använda sig av billigt kött så kommer man att göra det och speciellt i produkter där man inte tänker så mycket på innehållet. Det är väl bara att börja producera egen mat i så stor utsträckning som möjligt så kanske man kan slippa undan en del av fusket.

Mina små närproducerade valpar växer så det knakar och blir bara sötare för varje dag som går. De är ju bara en vecka gamla men har redan nästan dubblat sin vikt och kryper fortare för varje dag.

Guuuuulllliiiigggg....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redo för mat...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppradade små korvar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu väntar vi på Astrids små korvar som ska komma om två veckor. Astrid själv går runt och suckar värre än någonsin. Hon som alltid varit så vältränad är nu en knubbig liten figur som bara somnar hela tiden. Hon har också blivit en surtant som inte alls vill leka och skutta vilket är lite obegripligt för de andra yngre hundarna, men de börjar nu acceptera hennes sura attityd och lämnar henne ifred.

Astrids mage...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Något som däremot är lite förvånande är faktiskt att Madeira har visat sig från sin bästa sida på sista tiden. Hon är ju en ganska så egenmäktig liten figur som bara gör det hon har lust med, men i söndags provade vi något helt nytt med henne, tolkning, och detta gick hon med på utan några protester. Vi blev nog alla lika förvånade när hon snällt travade runt i snön med barn på ryggen och pulka på släp. Hon gick sedan bättre än någonin på lektionen på kvällen så lite tungt jobb verkar vara rätt medicin för henne.

Madeira med pulka på släp...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden