Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Fyrkantsmagar

2009-04-26

Ida har nu tröttnat på att ligga helt still och kan åter igen synas patrullerande på stallplan. Valparna har växt rejält och deras magar är helt fyrkantiga eftersom de får hur mycket mat som helst. De har nu lärt sig att sova längre stunder och har även börjat gäspa och drömma. De kämpar även med att lära sig att ta sig fram på fyra ben istället för att dra sig fram med frambenen. Ida tar väldigt väl hand om dem och de är hela tiden rena, mätta och tysta så även om jag ibland tycker att hon kunde vara inne mer så ska man inte klaga så länge de är nöjda.

Bina vågar fortfarande knappt gå upp för trappan då hon inte vill utsätta sig för Idas arga blickar. Det är en bra inställning, undvik konflikt till varje pris så blir livet lätt att leva. När de är ute så är de fortfarande bästa vänner så det går utmärkt med deras relation. Bina är som vanligt en väldigt klok gammal hund när det gäller hela den här situationen.

Idag har jag även hunnit med en hel del ridning, de två små pojkarna från Molstaberg är nu suttna på och kan även röra sig något framåt. De är precis så begåvade som welsharna brukar och funderar inte så mycket utan gör som man säger. Deras största problem är att de inte riktigt kan äta morot med träns på, detta gör att jag får ändra lite och använda alternativ till morotsmetoden. De har också varit lite bundna till varandra men eftersom de fick lite sällskap av mina små tvåårspojkar så börjar de komma ifrån varandra lite. Davinci är speciellt förtjust i Linus (halvblod) och trakasserar honom en del. Linus har inte så mycket emot det men det ser ganska så roligt ut när en liten kompakt grå hingst slänger sig över en långbent ranglig brun hingst. Cartier är mer intresserad av omvärlden och springer gärna själv och kollar in de stora grabbarna. Jag har Joop på andra sidan vägen och Splendid vid skrittmaskinen så han har några riktiga hingstar att spana på. Det verkar lite som om han inte riktigt kan bestämma sig för om han ska utmana dem eller om han ska göra som de andra och spela liten och oskyldig.

Här kommer dagens valpbild på en eftermiddagslur i valplådan...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden