Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Tillbaka igen

2015-09-28

Efter att ha låtit dagboken ligga på is ett par månader så känns det som läge att hosta fram några rader om läget på gården igen. Sedan sist så har alla Diddis valpar växt och flyttat hemifrån, eller nästan alla en liten Sumo bor än så länge kvar. Juni har efter den fantastiska parningen med lille Göte blivit mor till två små svarta underverk som just nu kravlar omkring i valplådan bredvid sängen, livet går sin gilla gång helt enkelt.

Junis små valpar är nu det stora projektet för hundflocken, det tvättas och fixas så de stackars små rumporna är nästan skinnflådda av allt tvättande. Eftersom de bara är två så är tillgången till mjölkbaren ganska så obegränsad och detta har medfört att de nu vid två veckors ålder har öppnat ögonen men inte kan komma upp på fötter då de är lika breda som långa, benen räcker inte runt deras små magar helt enkelt. Det är lite extra roligt med denna kull då båda föräldrarna är födda i min lilla låda.

Juni med nyfödda små telningar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu i höst har vi ett annat stort projekt på gång här på Åkerby, nästan hela gården ligger i hårdträning för att få vara med i showen på Friends arena i november. Några hästar ska vara cirkushästar, hundarna ska vara lejon och clowner och alla barnen som rider här är akrobater, lejontämjare, clowner och trickryttare. Det övas nu varje dag på diverse trick och konster och gladast av alla är naturligtvis Astrid som i hela sitt liv väntat på denna uppgift. Hon går fot, hoppar över olika konstiga hinder och springer efter hästen med stor entusiasm, medans Sumo och Diddi tittar på med lite mer skeptisk inställning till hela spektaklet. Sumo bor nu kvar enbart av den anledningen att han ska spela lejonunge och efter vårt framträdande ska han få flytta till en egen familj. Han tränar nu på att sitta vackert,men då han är lite klumpig har han fortfarande inte knäckt koden riktigt på hur man håller balansen så han välter varje gång vi försöker. Det blir ett roligt spektakel att både genomföra och se på hoppas vi.

Ikväll ska vi ha en liten förevisning för vår lokala LRF-avdelning så nu är det bara att öva lite till:)

Tack för idag! 

Antal kommentarer: 1

2015-09-28 15:24:38

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤Du gör ALLT möjligt
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden