Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Smitare

2011-10-21

Idag så kändes faktiskt influensan lite bättre, nu orkar jag gå upp och ner för trappen utan att ta paus. För att Fia inte ska känna sig skyldig så kan jag meddela att influensan inte var en present från Skåne utan från moster Märta som har varit riktigt dålig.

Hundarna tycker att jag är dötråkig vid sådana här tillfällen men vissa kan ju faktiskt roa sig själva. Boxrar har ju faktiskt något som liknar humor och Astrid tycker nog själv att hon är fruktansvärt rolig ibland. Omvärlden tycker dock mest att hon är fruktansvärd vid vissa tillfällen. Häromdagen så gjorde hon ett riktigt hyss som hon själv tyckte var väldans roligt men som tyvärr orsakade att matten fick be om ursäkt till upprörda gångtrafikanter. Det var en solig och fin dag och ett par var på promenad på vägen. Som vanligt så sprang Ida ner till stora grinden och skällde lite på dem (Hon har mattens tillstånd att endast skälla på detta ställe då grinden är ganska massiv och ca två meter hög, man ser inte ens vad det är som står där och skäller så därför får hon få utlopp för sin skällust där, överallt annars är det förbjudet). Astrid som är lite mer påhittig än sin mor har dock tydligen kommit på att nu när staketet är rivet vid längst bort i äppelträdgården så kan man ju faktiskt springa dit och springa ut på vägen, något som matten inte tidigare har noterat. Hon gjorde helt enkelt en Astrid och skuttade ut på vägen skuttade ikapp paret som var på promenad och gick med dem en liten bit. De blev så förskräckta att de bestämde sig för att bara gå och ignorera den stora farliga bruna hunden som skuttade runt dem. Astrid tänkte då att något måste det ju gå att göra för att få dem att prata med henne eller leka lite så hon nappar tag i den mössa som frun bar i handen och smiter sedan det fortaste hon kan in i trädgården igen. Tyvärr så var det två hundrädda människor som inte alls tyckte att detta var det minsta roligt, vilket jag har full förståelse för då en skuttande boxer kan kännas väldigt otäck. Astrid har ju inte ett ont ben i sin kropp men det hjälps inte är man rädd så är man. Jag kan ju se en viss humor i det hela, men det var naturligtvis bara att be så mycket om ursäkt och gå och leta reda på mössan som hon snott, väldans pinsamt. För att detta inte skulle hända igen så satte vi upp ett elstaket där det gamla stått. Astrid gick dit och kollade läget och fick faktiskt en liten stöt och nu har hon fattat att där smiter man inte. Hundarna här är ju vana vid elstaketen eftersom vi har dom runt hela gården för hästarnas skull och de har lika stor respekt för elen som hästarna så de springer inte direkt på dem.

En annan som har lite samma frihetslängtan som Astrid är lilla Billie som sedan hon var sju veckor har kunnat gå genom kattluckan. Detta är något som både Astrid och Ida har kunnat som små valpar vilket gjorde att man var tvungen att ha lite koll så att de inte plötsligt var borta. Nu börjar hon dock bli för stor och det är en kamp varje gång hon ska genom den.

Först kommer det en nos...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan ett ben...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så lite till ben...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben två är ute...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så nästan hela den lilla hunden...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag var det första gången hon inte ville gå genom luckan något mer så nu får hon be om hjälp som alla andra hundar när hon behöver gå ut. Hennes traskande i luckan har dock varit ganska så praktiskt då hon har blivit nästan rumsren.

Vi har blivit väldigt förälskade i denna lilla varelse men jag inser att det går faktiskt inte att ha så många boxrar så nu letar vi aktivt ett hem åt henne. Hon är söt som en sockerbit och ytterst charmig och lättlärd.

Charmtroll...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 2

2011-10-22 22:39:21 - Märta

Sorry om den kommer från mig:(

2011-10-23 13:02:31 - Ann-Britt

Sååå trevligt läsa om hundarna och att Bette o Billie fått egna sidoer hoppas verklgien att du hittar hem till Billie snart så hon inte tar efter charmiga Astrid för mycket . Kram på e(heart)r
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden