Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Uppdaterat

2014-07-24

Det är varmt, vansinnigt varmt… Hundarna och jag ligger inne och flämtar efter att ha varit ute och vattnat övriga djur och väntar på att kvällssvalkan ska infinna sig, inte ens hönsen är ute på dagarna och de är ju riktiga soldyrkare i vanliga fall.

Det har varit full fart hela våren med valpar, hästar och annat så tiden har inte räckt till för att uppdatera hemsidan eller skriva dagbok. Nu när det blev så varmt så fick jag dock lite tid över så nu har jag uppdaterat hela hemsidan ordentligt och tänkte att det var dags att rapportera in att vi fortfarande lever och mår bra. När jag väl började uppdatera insåg jag att det låg mycket gammalt kvar sedan flera år tillbaka så det blev lite ombyggnad också. Surfa gärna runt en stund så kanske ni hittar lite nya bilder och annat:)

Hästarna har gått riktigt bra hela våren, efter några år då det inte varit så många framgångar så börjar nu ponnyerna visa upp sig igen och flera är på väg uppåt i klasserna. Lite roligt är det att Desdemona fortfarande levererar resultat i Norge, hon ligger nia i rankingen där och tar placeringar i de högsta klasserna. Idylle hoppar också på i de högsta klasserna här i Sverige och har bla vunnit ridsport ponny cup. Dessa två ston verkar bara gå och gå, precis som en bra connemara ska. Flera av de andra gamla ponnyerna går också men på lägre nivå, Fiffi, Myggan,Fighter och Grodan har alla tävlingsressultat i år och de är alla födda 2000 eller  tidigare. Det största målet med min ponnyavel är ju just att få fram ponnyer som är ridbara och i det ingår att de på äldre dagar fortsätter att utbilda nya ryttare. De yngre förmågorna som står kvar här på gården ser riktigt lovande ut och nästa år blir det full satsning på tävlingsbanorna med några av dem. Som många säkert vet har hästmarknaden varit lite halvdålig de senaste åren men det ser nu lite bättre ut. För att få ut ett riktigt värde på hästarna måste man dock utbilda dem och just nu har jag ett bra läge för detta då det finns duktiga ponnyryttare på gården och stallet är precis lagom fullt. Timing är alltid viktigt när det gäller hästverksamhet och nu verkar det mesta stämma ganska så bra. Lite extra peppad blir man också om man har en rolig tävlingshäst själv att hålla igång med och nu går det ju riktigt bra med Oliviaprojektet:)

Det roligaste just nu är ändå min lilla Elsa som växer så det knakar. När man har en ny liten valp så blir man lite som nyförälskad, man kan liksom inte låta bli att gosa med den. Det har faktiskt forskats på detta fenomen och tydligen så frigörs det en massa olika hormoner när man gosar med en liten valp så det är inte så konstigt att man blir lite fånig. Elsa är nu inte bara söt utan har dessutom en charmerande liten personlighet, hon följer mig som en liten skugga överallt( och skriker som en stucken gris om jag glömmer henne någonstans) och sover bara om hon får ligga tätt intill mig. Vem kan motstå detta lilla fejs…

 

 

 

 

 

 

 

Kajsa och jag håller dessutom på att ladda inför världsvinnarutställning i Finland, det kommer att bli ett litet äventyr för oss båda. Hon har återhämtat sig fantastiskt bra efter valparna och är nästan i toppform. Nu var hon ju den sämsta mamman någonsin och tog inte ut sig direkt, fast valparna blev ändå riktigt fina och välmående. Som tur var så hade jag extramammor i form av Astrid och Diddi som pysslade med de små medan Kajsa låg i soffan och tittade på. Nu slipper dock den lilla divan valpar ett tag och får göra det hon tycker bäst om: visa upp sig i utställningsringen.

Nu blir det kvällsvattentur och om temperaturen sjunker lite till under kvällen så kanske man orkar styra runt en häst några varv :) 

Tack för idag!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden