Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Träningstävling

2009-03-20

Idag har Fia varit på sin första träningstävling. Hon har aldrig varit hemifrån förut, så vi var naturligtvis lite spända på hur hon skulle reagera på det hela, men hon visade att vi inte hade behövt oroa oss alls. Hon traskade rakt in i transporten och stod som ett ljus hela resan dit och när vi väl var framme så klev hon ut, såg sig omkring och konstaterade lugnt att hon hade hamnat någon annanstans. Inget verkar rubba den ponnyn!

Ida var också med och hon har på senare tid haft lite åsikter om transporten, men Fia verkar ha haft en lugnande effekt på henne för även hon stod fint. Det var ganska skönt eftersom hon hade sönder min transport litegrann förra helgen.

När vi sedan skulle hoppa så fattade inte Fia poängen riktigt och det blev någon slags slängtrav rumt banan på första försöket. I anra rundan så hade hon fattat att det var hoppning så då lyckades vi galoppera iallafall halva tiden. Hon är forrtafarnde väldigt valpig i sina rörelser och tappar lätt balansen när hon ska svänga, men hon kämpade på så gott hon kunde. Faktum är att hennes första runda påminde om en annan ponny som inte heller ville galoppera när hon var på sin första tävling, nämligen Desdemona, och hon blev ju väldigt bra när hon senare hittade galoppväxeln. Fia har en stor galopp som kommer att tjäna henne väl i framtiden och hon hoppar som en katt, mjukt och smidigt.

Ida hoppade också runt utan större protester i första rundan, så i andra rundan så slapp hon sin besvärliga matte och fick tillbaks den något behagligare Amanda. Hon hoppade fint hela rundan men på sista hindret uppstod det en miss i komunikationen och ekipaget delade på sig efter detta hinder. Det gick bra och som tur var så kunde Amanda skratta åt det hela, det var faktiskt en ganska lustig delning.

På det hela så var det en lyckad dag och båda ponnyerna får MVG i uppförande. Fia är den första Kalleavkomman som har kommit ut på tävlingsbanan så det var extra roligt att hon skötte sig så ypperligt.

Jag måste också nämna att de eländiga unghästarna galopperade raka vägen hem och in i stallet idag, vad som motiverar deras uppförande kommer jag aldrig att förstå...

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden