Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Födelsedagsfest

2012-05-13

Nu har jag firat att det har gått ett år till av mitt liv. Igår hade jag en liten mottagning med grillning och det blev ganska så välbesökt. Jag hade faktiskt tänkt till och lagt upp det på facebook som evenemang men duktig som man är så lyckades jag inte bjuda in någon (jag var faktiskt lite besviken då det efter nästan en vecka inte hade kommit några svar men eftersom jag bara hade lyckats ha det ute i ca tio minuter så var det egentligen inte så konstigt). När jag iallafall äntligen lyckades bjuda in lite folk sent omsider så var det ändå många som kom och vi hade väldigt trevligt (Malve snart fyra år anonnserade vid hemfärd att det hade varit en bra fest och en sådan auktoritet på festområdet måste tas på orden). Stort tack till alla fina vänner som var med och gjorde min födelsedag till en glad och trevlig tillställning

Jag fick väldigt fina presenter som jag tycker var mycket väl genomtänkta. Så här fint hade de lagt upp presenterna...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presenterna bestod av en ny skottkärra, en högtryckstvätt, en tröja, handskar, traktorhörskydd med radio, magväska till hundgodis och en fin blomma. Jag är verkligen glad över mina fina praktiska presenter, högtrycktvätten kommer att användas väl och kanske blir min bil ren av bara farten.

Även om de praktiska presenterna var fina så var det faktiskt barnen som hade den bästa presenten, de hade övat in en kadrilj som genomfördes i högt tempo med käpphästar och så hade de skrivit en liten sång till mig. De bästa presenterna man kan få är faktiskt sådana där någon har ansträngt sig för att visa sin uppskattning genom en fin gest. Man säger ju alltid att det är tanken som räknas och det är väldigt sant. Barnen hade verkligen övat och ansträngt sig och det värmde ända in i hjärtat.

Barnen med sina käpphästar (notera att de föredömligt bär hjälm även vid dressyruppvisning med käpphäst)...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var väldigt trevligt att få ett litet avbrott i mitt nuvarande arbete som mest går ut på att skumpa runt i lilla röda traktorn. Jag har kultiverat, harvat och harvat och ska nu så ett litet fält och jag har kört ut halva den enorma gödselstan på ett annat fält som nu ska fräsas, kultiveras, harvas, sås och vältas. Det hela handlar ju egentligen om ett evigt kretslopp, jag matar hästarna med hö som sedan bärs ut på gödselstan i en något förädlad form. Gödselstan sprids på åkern där jag odlar hö som skördas, bärs hem, bärs in till hästarna och så börjar vi om. Med lite tur så lyckas man emellanåt producera en och annan häst som kan säljas med någon slags förtjänst så att allt bärande kanske lönar sig.

Tack och godnatt!  

  

Antal kommentarer: 1

2012-05-14 06:47:01 - eva drake

Gratulerar i efterskott(flower)(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden