Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Katterna

2011-06-11

Nu har jag lyckats fånga de nya små katterna på bild. Mammakatt är fortfarande lite ilsken när man tittar in till dem men det går att muta henne med lite mat så får man titta på småttingarna. Jag börjar bli ganska säker på att den tredje ungen som  vi hittade ute på logen inte tillhör henne då en av de andra katterna nu springer omkring och skriker på ett lite underligt sätt. Nu är dock saken som den är och egentligen så är det tur för ungen att den fick byta mamma då vi ju faktiskt inte har något mer lämpligt rum att stänga in och tämja dem i. Den kan nu se fram emot ett något längre liv än vad som annars hade blivit fallet i ett nytt hem om några månader.

Så här ynkliga är de små liven...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den som har öppnat ögonen litegrann är den som troligtvis inte tillhör denna kull. Den är troligtvis några dagar äldre än de andra och man kan se att den har lite annan färg också.

Någon som däremot inte är det minsta ynklig är Emmas fölunge som växer så det knakar. Emma gjorde faktiskt en liten fuling de första dagarna då hon vägrade att komma in. Jag släpper ju alltid ut dem så fort som möjligt så att sto och föl får röra på sig och Emma tyckte att det var ingen idé att gå in senare på dagen utan jag fick helt enkelt vänta i tre dagar innan jag fick tag på henne. Detta har fört med sig att fölungen direkt fick intrycket att man ska undvika människor så nu går det bra att ta morsan men fölungen kommer man inte nära. Det kommer säkert att lösa sig så småningom men det är ju lite synd att man inte får gosa med henne då hon verkligen är en av de sötaste små varelserna man kan tänka sig. Jag får iallafall fotografera henne eftersom man då står på lagom håll.

Så här fin är hon nu...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för idag!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden