Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Arbetsmyran Astrid

2012-01-05

Min traktor är nu äntligen färdiglagad och jag har nu fått hem den och kan börja köra omkring som vanligt. Det gör en enorm skillnad på arbetsbördan när man plötsligt kan lyfta och släpa saker med traktorn istället för att göra det för hand, min rygg är speciellt tacksam över att slippa allt bärande. Idag var jag dessutom lite extra duktig och monterade på snökedjorna vilket visade sig vara i sista stund då det på eftermiddagen faktiskt kom ett lager med snö. Nu gör det inget om det kommer lite snö då jag ju faktiskt har både snöslunga och snöplog färdiga att användas, det är nog faktiskt första gången jag kan säga så då vi i vanliga fall alltid fått panik vid första snön eftersom inga maskiner har varit i ordning. Det är otroligt skönt att inte springa runt och försöka få igång gamla vanvårdade maskiner hela tiden utan att de nu faktiskt startar lite lättare efter att ha fått lite omtanke.

Astrid är ju en väldigt arbetsglad liten hund och hon har nu lagt ytterligare en syssla till sina arbetsuppgifter, hon har blivit första torvutspridare. När man öppnar torvbalarna så här års så är de ju lite halvfrusna och de är väldigt jobbiga att sprida ut, men då rycker Astrid in och med stor frenesi gräver hon sig genom den frusna torven tills den är söndersmulad...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Precis som med allt annat som går hon in för så är koncentrationen på topp så länge hon har en ordentlig uppgift. Hon har faktiskt nog högre arbetsmoral än sin matte som har väldigt svårt att hitta samma lyckliga energi när det gäller fysiskt ansträngande arbete;)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2012-01-06 17:28:20 - Karin

En Astrid skulle man ha!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden