Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Elefantkatter

2009-09-17

Vi har nu satt upp vägg och dörr i trappen så att övervåningen har blivit mer avdelad från resten av huset. Kattungarna som ahr bott i mitt sovrum kan nu härja fritt i hallen och köket också vilket de tycker är toppen. På natten så hör man hur de dundrar runt i galopp och river ner allt i sin väg. Katter har faktiskt väldigt tunga fötter ibland, speciellt när de leker och skuttar, då kan de låta som en hel elefanthjord. Jag själv låser in mig i gästrummet på nätterna då jag inte alls tror att de skulle låta mig vara ifred om jag sov inne hos dem.

Ida är väldigt fascinerad av kattungarna och står gärna och studerar dem ingående så fort hon får tillfälle. De är inte alls rädda för henne längre och traskar runt hennes ben som om hon inte fanns. Antagligen tror de att hon är någon slags staty eftersom hon inte rör sig och som sådan så utgör hon inget hot. Speciellt intressant tycker hon att det är när de äter, då är de nämligen samlade i en liten grupp och kan studeras med lätthet. Bina tycker att det hela mest är besvärligt eftersom det innebär en massa stängda dörrar som hindrar hennes nattpatrulleringar. Hur ska man kunna hålla reda på saker när man inte kan gå som man vill?

Lilla Splendid har nu fått en egen liten ryttare, Vilma som har ridit på Nelly provade Splendid förra helgen och det blev kärlek direkt. Han är nu utsedd till världens bästa ponny av Vilma och konkurrerade lätt ut stackars Nelly. Det han har som hon saknar är kortare ben, Vilma är nämligen för kort för att kunna nå upp och sadla Nelly men Splendid är precis lagom hög enligt henne. Idag var det dags för dem att hoppa sin första gemensamma hoppträning och det gick faktiskt riktigt bra. Splendid är kanske inte den hetaste ponnyn man kan tänka sig men han försöker iallafall ta sig över hindren trots bristande fart och för Vilmas del så gör det inte så mycket, hon är trots allt van vid Nellys långsamma slowmotionhoppning. Nelly däremot är glad at få slippa hoppningen då hon för tillfället lider av allvarlig fetma efter sommarbetet.

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden