Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Året som gått

2010-12-31

Året som gått har varit ganska intensivt med både med och motgångar.

Mina uppfödningar har gått bra på tävlingsbanan, Desdemona är i år rankad som Sveriges bästa c-ponny i hoppning (hon låg ganska så länge i topp bland alla ponnyer). Gino har placerat sig i MSVB på nationell nivå och Idylle och First Love har placerat sig i LA hoppning. På lite lägre nivå har Excelsa, Foo-Fighter, Jumping Jack Flash och Devotion placerat sig och så har några unghästar varit ute och luftat sig i unghästklasser. Darwin, Just a girl och johnny B´Good har varit ute och startat MSV körning (alla i samma fyrspann)

Desdemona på SM (denna bild kommer antagligen att komma med i den irländska årsboken som bild på framgångsrik svensfödd connemara:)...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bäst av allt har det gått i utställningsringen för alla welsharna. Jag har snurrat runt halva landet med olika små welshar och det har gått osannolikt bra. Vi har inte kommit hem från en enda utställning utan någon titel. På alla lokalutställningar har det blivit BIR (bäst i rasen) och som sämst BIS-trea och som bäst BIS. Två gångartutmärkelser har det också blivit till Splendids avkommor. Splendid har visats själv tre gånger och han har då fått 42, 43 och 44 poäng och blivit reserv BIS och BIS. Han har fått sin avkommegrupp guldbelönad och två av hans avkommor har själva blivit BIS. Det är verkligen roligt för Elisabeth som har satsat stort i år att det har lönat sig så bra. Trots Splendids fantastiska år så blev vi nästan gladast över att Magic fick 41 poäng, blev bäst i rasen och BIS-trea på årets sista utställning. Han är inte visad alls sedan han var fem år och har mest satsat på sin tävlingskarriär. Den har nu gått väldigt bra och han har placeringar upp till regional LB i år.

Splendid i all sin glans...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det sorgligaste som hänt i år var att jag fick ta bort min Midas. Han blev allt sämre i sitt bakben under vintern och till våren så var det ingen idé att vänta på bättring längre. Han är nu begravd i sin favorithage där alla hans älskade små ponnyston går.

Tre föl har det blivit i år och nästa år blir det två. Tyvärr så har det varit nästan omöjligt att sälja hästar i år så trots att jag inte fått så många nya hästar så har jag alldeles för många nu. Förutom fölen så har det ökats på ordentligt när det gäller hundar och katter. Det har fötts 14 kattungar (vilket är 10 för många) varav fyra är vildkatter och tio är Kissens förtjänst. Kissen fick en tidig start och klämde ur sig två kullar i år. Hennes ungar är dock sålda allihop så det var inget större problem. Större problem är dock att grannens katt återigen har berikat gården med fyra kattungar som nu måste fångas in och avlivas innan det blir kattinvasion.

Kissen med omgång två på magen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre små underbara skrynkeltrynen lyckades dessutom Ida äntligen få. Hon har ju längtat efter egna ungar länge och helt glatt snott diverse kattungar som surrogat när längtan har blivit för svår (Kissen är därför helt säker på att hon är boxer och inte katt efter att ha blivit uppfostrad av Ida). Det blev två pojkar och en flicka, stora och fina alla tre.

Idas skrynkeltrynen Arnold, Astrid och Alfred sju veckor gamla...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Två av valparna är nu sålda och kvar på gården blev lilla underbara Astrid (underbar enligt mig, tjuvaktig studsboll enligt vissa andra). Hon blir ett bra tillskott till boxerkompaniet (efter myyyycket drillning av Bina). En liten förstärkning till blev det nu i slutet av året då lilla Mai införskaffades till Amie. Mai är visserligen en väldigt liten svart mopsvalp men hon tror att hon är en stor boxer och hon älskar att brottas med "storasyster Astrid"

Brottningsmatch mellan två gremlins...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Året har annars varit lite underligt, det går inte att bli av med hästarna ens om man vill ge bort dem. Katterna däremot har sålts med raketfart av någon anledning. Den finansiella krisen som var året innan verkar nu ha hunnit ifatt hästmarknaden. De hästar som sålts har gått till ungefär halva det pris man skulle fått för dem ett år tidigare. Man ser många som är lite desperata som har haft annons ute hur länge som helst. Jag har ju den turen att ha eget så att hästarna kan gå kvar tills jag hittar någon bra köpare, men det har resulterat i att det står alldeles för många egna hästar i stallet. Jag hoppas nu att det blir bättre marknad till våren så att hästantalet minskar på gården.

Halva hösten har nu gått åt till arbete med avelsföreningarna för connemara och rid-och sportponny. Jordbruksverket har kommit med en ny förordning som inneburit mycket arbete för att föreningarna ska kunna ansöka om att få fortsätta registrera hästar. Detta arbete är lite segt då det handlar om myndigheternas papper som ska tolkas och en massa möten där man diskuterar lösningar. För att krångla till det ytterligare så är det kris i connmarasällskapets styrelse som nu har avgått till största delen. Det finns alltså ingen beslutsför styrelse och dessutom så finns det inte så många som har orkat sätta sig in i frågan. Eftersom jag sitter i styrelsen i RSF så blev det lite så att jag blev informerad genom det arbetet och när jag då upptäckte att man inte riktigt hade koll i SCS så blev jag engagerad. Vi har hunnit göra ett upprop för att tillsätta ny styrelse och utreda sakfrågan. Ett möte kom till stånd där man inte tillsatte någon styrelse då vissa (som dock inte var på mötet) ifrågasatt kallelsen. Jag hamnade i en arbetsgrupp istället som nu kämpar vidare med frågan som är långt ifrån löst. Röran är total och kommunikationen minimal men uppropet har iallafall väckt upp medlemmarna så nu kommer det att bli bättre i framtiden.

Mitt i allt detta med hästar och andra djur så har jag lyckats färdigställa mitt kök. Det blev riktigt mysigt och nu kan jag sitta och äta och titta ut på alla mina hästar. Hallen är halvfärdig och jag har precis inköpt en slip som jag hoppas ska komma till användning snart. Golvet i hallen ska slipas och alla dörrarna ska slipas och målas. Det är otroligt roligt att renovera när man kan ta fram gamla fina spegeldörrar och plankgolv men tiden är inte alltid på min sida.

Speciellt stolt är jag också över att jag har lyckats väcka en surdeg till liv och använda den. Den står nu i kylskåpet och matas noga varje vecka för att må bra och används när tiden tillåter det.

Det är alltså fullt upp som vanligt och fortsätter nog så även nästa år.

GOTT NYTT ÅR!

Antal kommentarer: 1

2011-01-01 11:22:54 - Anki Lind

Grattis till fina framgångar under året och hoppas att 2011 blir lika framgångsrikt och att hästmarknaden tar lite fart! Gott Nytt År!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden