Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Hönshuset

2014-03-07

Hönor är faktiskt riktigt intressanta små varelser. I mitt hönshus är det ofta mycket drama och mängder av intriger och det är enligt mig mer intressant att tillbringa en halvtimme därinne än att titta på en dokusåpa på tv.

När någon känner att det är dags att lägga ett litet ägg så kommer det ett litet äggkackel och en noggrann undersökning för att hitta bästa platsen företas. Med några små kuttranden lägger man sig sedan tillrätta och så inväntar man sitt lilla ägg. Nu är det så att om någon lagt sig på en bra plats så kan man ge sig den på att någon annan liten höna genast noterar detta och ska undersöka om inte hon också kan lägga sig och värpa där. Ett upprört kackel utbryter och den som är lägst i rang får genast hoppa iväg. Detta upprörda kacklande noteras alltid av en tredje liten höna som med en himla fart springer dit för att hacka lite på lämplig kandidat. Så håller de på mest hela tiden och att någon lyckas värpa är egentligen ett litet mirakel med tanke på allt upprört kacklande. När de väl lyckats värpa så kommer det ett annat kackel och några ärevarv runt hönshuset. 

Nu har de små liven även lyckats bli lite bortskämda så varje gång jag kliver in genom dörren kommer de springande i förhoppning om att någon ny delikatess ska serveras. Den solklara favoriten än så länge är makaroner, dessa äts med sådan frenesi att de helt glömmer bort att kackla. Idag fick de en halv limpa istället för makaroner, detta sågs med viss skepsis då den inte såg ut som deras vanliga mat. Den blev först utkacklad och efter att ha konstaterat att den verkade ofarlig vågade en modig höna smaka lite. Tydligen var den god och ett nöjt kackel kom ur hönan varpå alla andra gav sig på att smaka. Det blev dock ytterligare kaos då limpan studsade av varje pick och varje studs krävde flykt och upprört kackel. Det är alltså fullständigt drama kring det mesta i ett hönsliv. I helgen ska det ju bli fint väder så då planerar jag att släppa ut dem i det stora utomhusområdet, det blir säkert en himla massa kackel kring detta också.

Faktum är att det liknar väldigt mycket det man får se i Paradise hotel och andra såpor, man stänger in en massa olika karaktärer i ett hus och hoppas att de kacklar och slåss kring oviktiga saker som bästa sovplatsen, mat, vem som är snyggast osv. Den mest manipulativa figuren klarar sig längst.

Kanske skulle man sätta upp en liten webbkamera och direktsända hönshuset ut på nätet...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2014-07-03 18:46:39

Hej! Du skriver väldigt trevligt om händelser och tankar. Jag läser bara ibland för jag är medelålders dålig användare av allt som jag inte på mekaniskt vis förstår. Och nu är jag krasslig och ville pigga upp mig med djuren och naturen från soffan. Ville också bort från den konstiga arbetsvärld som just nu är min. Lagar och förordningar men ändå inte? ! Precis som du skrev med Jordbruksverket och inspektionerna. Förskjuta uppdragen till käcka leenden och kaffe. Bevare mig väl. Vem bestämmer igentligen i en sådan ordning? Då är det så bra med djuren och naturen. En varg är en varg, eller? Men den såg ut som en varg. Och även om människan lagt sig i det mesta är naturen bäst ändå. Det måste den vara. En storm är en storm och en valp är en valp.

Jättetrevlig hemsida! Tack för besöket!

Ingrid i Göteborg
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden