Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Värmen är här...

2009-07-01

Värmen verkar äntligen vara här för att stanna. Vi har precis plastat in allt hösilage och det blev en väldigt stor första skörd i år. Eget foder är verkligen guld värt när man har så många hästar som jag har.

I söndags var vi i Lerum på utställning med Splendid och Molstabergs Chapman. Det blev en varm tillställning men ponnyerna skötte sig och båda fick guld. Welsharna döms utan poäng och får alltså bara kritik och plakettvalör så man vet inte riktigt om det är ett starkt guld eller ett "precisguld" men domaren blev väldigt förtjust i Chapman iallafall och tyckte att han hade potential att bli en bra avelshingst. Splendid är ju som han är och att han ska ha guld är inget konstigt.

Splendid gick också ridklass med Amanda som övning inför riksutställningen som ju går hemma på Salsta i år. Han var ensam i sin klass och koncentrationen var inte på topp men han fick ändå en hyffsad bedömning. Tyvärr så fick han inte möjlighet att förbättra sig då finalklassen gick samtidigt som han skulle in i utställningsringen. Det tråkigaste i det hela var att man från arrangörernas sida hade missat detta när man lade tidsprogrammet och när jag frågade om det fanns möjlighet att ordna saken så blev jag inte bemött på ett sådant sätt som man förväntar sig i en sådan situation. Jag är ju ingen nybörjare när det gäller att åka på tävling och har många gånger stött på problem med tidsplanering och dylikt men det har aldrig hänt att inte personalen på plats har försökt att lösa problemen  men på detta ställe fick man istället till svar att det var inte deras fel att jag hade varit dum nog att anmäla till två klasser, väldigt oproffesionellt och osmidigt. Jag hade lätt kunnat acceptera att det inte gick att lösa om jag bara hade blivit trevligt bemött, men i detta fall var bemötandet så otrevligt att jag direkt kan säga att jag aldrig mer kommer att sätta min fot på ett arrangemang på detta ställe igen!

Jag måste dock få säga att de två små hingstarna skötte sig med den äran i värmen. De fick åka på lördagskvällen i 30 graders värme och så sov vi över i Kållared. På söndagen vae det om möjligt ännu varmare och vi höll bokstavligen på att rinna bort i bilen på hemsresan. Det blev många liter vatten som gick åt. Några fina bilder blev det också på denna resa, först en bild på pojkarna innan vi började rulla på lördagen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndagen började med ridklassen för Splendid som jag tycker höll god stil iallafal vid de tillfällen när han inte gnäggade...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilla Chapman var väldigt intresserad av den stiliga hingsten som stod och tittade tillbaks på honom från transportväggen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En guldhäst ser ut så här när han sträcker på sig framför domaren...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Splendid är inte sämre han, han tränar här sträckning i väntan på att det ska bli hans tur...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De är verkligen stiliga båda två och det är inte så svårt att visa så fina hästar, de visar sig nästan själva.

I måndags så var det storflytt av små vita ponnyer som åkte tillbaks till Salsta. Med i flyttlasset följde även en långbent fux med dito moderlöst litet föl, så nu är det betydligt lugnare här på nätterna utan nattmatningar och dylikt. Mormor saknar dock den lilla då hon gillar sådana projekt, men för min nattsömn och också pga att jag ska iväg på långmeeting till helgen så var det nödvändigt att flytta dem.

Idag så har Magic och Ida åkt till Vingåker förr att tävla imorgon och på fredag och på fredag så följer Fiffi och Canja efter. Det blir förhoppningsvis en trevlig tävlingshelg med många rosetter och trevligt sällskap.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden