Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Alternativ jul

2015-12-25

Mitt alternativa lilla julfirande är snart över och jag kan som vanligt konstatera att jag är världens sämsta på att vara sjuk. I vanliga fall är jag ganska så bra på att ta pauser i vardagen och hålla ett lugnt men jämnt tempo, det är ju ett måste om en nu ska arbeta sju dagar i veckan, men att vara sjuk är en helt annan sak. Påtvingad vila får det att krypa i kroppen på mig, eller egentligen inte i kroppen för den är slut utan mer i hjärnan som blir uttråkad. Det är lustigt hur min hjärna funkar egentligen, den jobbar liksom i projekt utan att fråga mig först.

Det är också intressant att så fort en påbörjar något så leder det till andra saker än vad som var den ursprungliga planen. I förrgår så tänkte jag att det vore kanske trevligt att få upp något slags julpynt någonstans så jag traskade ner på trötta ben i matsalen för att sätta en ljusstake i fönstret. I fönstret stod mormors enormt övervuxna pelargoner som jag då blev tvungen att börja beskära för att de skulle få plats på vinterförvaring uppe i mitt gästrum. När jag väl börjat klippa ner den första pelargonen så var det ju bara att fortsätta med alla pelargoner så då gick jag lös på de som stod i biblioteket också (jag vet att man i vanliga fall klipper ner dem på hösten men eftersom de inte blivit vare sig klippta eller satta på vinterförvaring så gjorde jag en julklippning så att de får lite vintervila).

Mormors djungelpelargoner...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är nu det börjar krångla till sig litegrann, när de ska upp i mitt gästrum på vinterförvaring innebär det att gästrummet behöver städas, där har jag en massa handdukar och annat som är till för valplådor och dessa började jag nu gå igenom, tvätta och fixa inför kommande valpningar. Dessutom så blev det ju tomt på lilla bordet i biblioteket och där behövdes en ordentlig dammsugning bakom eftersom djungelpelargonerna tappat stora mängder blad. Bladen var dessutom spridda in i bokhyllan och därför behövde det städas där. Pärmar böcker och diverse blev nu uppstädat från golvet och dammat. Golvet som nu framträtt är relativt illa åtgånget så jag blev bara tvungen att ta fram golvslipen för att se om fläckarna går att åtgärda. Samtidigt med detta så pågår det också en sanering av toaletter och sängar, min eftersom jag varit magsjuk och mormors eftersom en måste passa på när hon inte är hemma då sängsanering innebär madrasluftning och tvätt.  För att ytterligare försvåra projektet så dyker det ju upp en massa saker som måste läsas när en väl börjar rota i bokhyllan.

Vem fastnar inte i en bok med brev från 1916 skrivna av momors morfar? Fantastiskt fiffigt att ha en bok med karbonpapper som kopierar sig direkt när man skriver, 1916 års motsvarighet till the cloud liksom...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mellan all sanering, golvslipning, dammsugning, tvätt och allmän städning ska hundar och hästar fixas så den där sjukdomen har jag inte haft tid för och hur jag skulle haft tid för julafton kan jag inte begripa.

I tre dagar har jag nu hållit på med projektet att sätta upp en ljusstake i fönstret och av någon anledning så ser huset just nu lite ut som ett bombnedslag, det hänger tvätt precis överallt, det står en golvslip i biblioteket, fullt med städutrustning i hallen, fulla sopsäckar på verandan och en påse full med pelargonklipp i köket, men ikväll lyckades jag både klä granen och sätta upp en ljusstake i fönstret.

Nästa år får någon annan julpynta... 

Tack och God Jul:)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden