Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Mopsincident

2013-06-20

Ida är för tillfället en något nedslagen boxertant, hennes i vanliga fall så tjusiga vita svanstipp är bara en rakad naken rosa stump med ett stort hål i. För ett litet tag sedan så råkade den ut för en liten incident där en viss gul mops bär det fulla ansvaret för det som inträffade. Boxrarna höll på och skuttade och bråkade som vanligt och den lilla gula ägnade sig åt svanstippjakt som hon alltid gör, men denna gång ser jag hur hon lyckas fånga den vita tippen mitt i en sväng för att sedan flyga, på ett för en mops osedvanligt elegant sätt, hängandes i svanstippen. När hon äntligen släppte taget så var katastrofen ett faktum, den vita tippen färgades röd av blod som också skvättes omkring på allt och alla som befann sig i närheten. Ida verkade då inte särskilt besvärad, men så är hon ju en osedvanligt hårdhudad figur som inte klagar alltför ofta, hon var inte ens arg på den lilla gula utan verkade inte ens förstå vad som hänt och varför. Vi tvättade och bandagerade naturligtvis tippen och allt såg ändå ganska så bra ut, men häromdagen öppnade sig plötsligt ett hål i svanstippen, den hade blivit ordentligt infekterad. Kajsas små tänder hade nått längre in än vad jag trodde och lämnat en massa elaka bakterier. Stackars Ida får nu genomlida dagliga tvättar och en aggressiv penicillinkur och vi håller nu alla tummar för att svanstippen ska få bli kvar, det vore ju lite synd att behöva amputera hennes fina tipp pga en mopsattack.

Kajsa mitt i en svansattack...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hundarna skadar ju sällan varandra med mening men mitt i sina vilda lekar så kan de ju råka skada varandra. Jag är ju oftast rädd att de stora ska råka skada de små, men här var det ju den minsta som skadade den största. Kajsa är faktiskt ibland ett litet orosmoment då hon ju ger sig på de stora hundarna med stort dödsförakt och jag får ju skaka om henne lite ibland när hon blir för kaxig. 

Vi har just nu en extra liten boxerkille på besök, Donny (även kallad Brutus) är här då hans människor är på resa (en boxer har ingen ägare den har bara egna människor som har fått privilegiet att leva med dem). Det är en mycket nöjd Donny som har sträcklekt nästan hela dagen med sina systrar och mopsarna. Han kom in nu på kvällen täckt av diverse stinkande geggiga saker och slafsade i sig middagen snabbt som ögat då systrarna hotade att sno den och ramlade sedan ihop i en hög och tvärsomnade. Trots värmen har hundarna hållit igång hela dagen men så har de ett eget litet badställe nere vid ridbanan (själv undviker jag att bada där då det inte riktigt håller den standard jag vill ha om jag ska bada). Kanske är det även hundarnas badvanor som bidragit till Idas infektion, det är knappast särskilt nyttigt att doppa en skadad tipp i dyn så Ida får nu lägga badförbud till listan av tråkigheter som mopsen orsakat.

Astrid påminner lite om näcken bland allt det gröna...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ida kan iallafall njuta av att hon nu får sova själv med matten i mattens sovrum då vi måste hålla koll så att ingen råkar slicka på tippen mitt i natten (Ida själv skulle väl aldrig råka slicka på den eftersom matten förklarat situationens allvar och hon vill nog gärna behålla sin fina vita tipp).

Tack och godnatt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2013-06-25 05:52:28 - Monica, erko93@telia.com

Hej
Vilken intressant o rolig läsning du delar med dig. :D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden