Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Vårtecken

2010-04-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets första snödroppe har äntligen kommit upp Nu är det alltså officiellt: VÅREN ÄR HÄR!!!!!!!!

Nu längtar jag efter de nya fölen som ska komma snart. I år får vi även njuta av små ulliga kattungar, Kissen har uppenbarligen varit ute på dåligheter och är mer än lovligt rund om magen. När nedkomsten kommer att ske är lite oklart men en kvalificerad gissning är att det kommer småkatter inom en till två veckor. Uppfödarnörd som jag är så tycker jag att det är mycket spännande att få se vad det blir för färg på kattungarna eftersom det finns en del spännande gener i Kissen. Hennes mamma är siamesfärgad och hon själv är kolsvart och några av hennes syskon har blivit sköldpaddsfärgade så det kan alltså bli lite hur som helst.

Det tråkigaste vårtecknet är för tillfället all lera som man får klaffsa runt i. Nu ska det bli sol hela påskhelgen så förhoppningsvis är leran snart ett minne blott. Det är ändå fascinerande vilken skillnad det är på att halka runt i lera och sörja när vårsolen skiner mot hur det är när hösten och mörkret kommer. Allt blir lättare när det är vår.

Ett annat udda vårtecken är att grannarna har börjat sätta igång sina gamla bilar som de leker med. Idag så höll de på och gasade med något fordon under en väldigt lång tid och det rök som tusan. Förutom röken så hördes det små explosioner emellanåt och på slutet kom det en doft av någon slags bränt gummi. Jag misstänker att de försökte få en bil att självantända eller något annat galet. Våra grannar bor ju inte direkt jättenära och om man betänker att deras aktivitet pågick ca 5-600 meter från stallet bakom ett hus så kan man bara tänka sig hur det luktade och lät för deras stackars hästar som står i hagen bredvid. Förutom att deras aktivitet är ett vårtecken så är min förskräckelse ett ännu tydligare tecken på att jag är en riktig bonde. En äkta bondaktivitet är att stå och titta på hur andra människor beter sig klantigt enligt lantmått mätt. Det är ganska så ofta det händer att vi står och tittar ut genom fönstret och ser hur folk kör i diket när det är snöstorm. Den självklara kommentaren är oftast "undrar hur de tänkte när de försökte köra genom den snödrivan med den där lilla bilen". För att ytterligare öka bondestatusen så ska man gå ut och titta närmre och fråga lite långsamt om de kanske  behöver hjälp. Om de då svarar ja ska man gå runt och klia sig lite i huvudet och gärna muttra lite under tiden om små bilar och dåliga förare. Man tar sedan fram traktorn och drar loss dem och säger lite sådär irrtierande att "nästa gång det är snöstorm så kanske du inte tar den här vägen". Det är faktiskt ganska så roligt att få vara sådär bondig ibland och grannarna ger oss ganska ofta skäl att få titta genom fönstret och sucka, muttra och klia oss i huvudet.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden