Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Pust...

2013-07-17

Ojoj, idag gick det lite sådär igen. Jag hade ju bokat in ett förarprov för att ta utökat körkort och hade en ganska så bra plan för detta. Glad i hågen åkte jag för att låna en bil av snälla Sara som lånat ut sin som skulle vara lämplig för detta lilla ärende. Lite mindre glad insåg jag när jag skulle hänga på släpet att kontakterna inte matchade. Nåja, eftersom jag för en gångs skull var ute i god tid så skulle jag hinna till Södertälje och fixa en adapter. Efter att ha kopplat i en adapter så konstaterade jag att ett lyse inte lös som det skulle. Efter byte av liten lampa konstaterades att något annat var fel då den inte blinkade.Nu var tiden lite mer knapp men vi skulle nog hinna till en verkstad och fixa lyset så vi puttrade vidare. Väl på verkstaden så gick lyset först igång, men det slutade plötsligt att lysa helt. Den stackars mekanikern pillade och pillade men ju längre tiden gick desto mer började lyset se ut som en mörk härva. Efter en stund så konstaterades det att det var en dålig kabel som gjorde att det blev glapp. Den kapades och kapades men nu hade tiden gått ut, det fanns inte en chans att hinna i tid till provet, suck. Lite surare än jag varit då dagen startat rullade vi efter en lång stund ut från verkstaden, nu med fungerande lyse.

Nu kan man ju tänka att allt detta skulle vara väldigt irriterande, men faktiskt så var det på sitt lilla sätt tur att lyset krånglat som det gjort för när vi hunnit bara sådär hundra meter från verkstaden började det skramla någonstans i motorn. Vi lyckades precis rulla in till Preemmacken bredvid Donken utan att något exploderade och nu konstaterade vi att fläktremmen gått av. Tänk om nu inte lyset krånglat, då hade vi säkert varit i Eskilstuna eller mitt i provet, det hade ju inte varit särskilt praktiskt. Nu fick vi ju iallafall tillfälle att äta lite mat under tiden som vi väntade på hjälp och det var ju inte så långt att åka för att hämta bilen. Det var helt enkelt inte meningen att jag skulle ta något utökat körkort idag.

Lite bra var det också att jag hann åka och träna med hundarna. Betty måste vi jobba lite med då hon inte är helt bekväm när det blir mycket andra hundar. Hon är lite lättstressad och tappar fokus så vi övar på att hon ska klara av att gå i utställningsringen och inte bry sig om vad de andra gör. Idag var det lite extra svårt på träningen då det var ett helt gäng med unga schäfrar och Betty som skulle öva. Schäfrarna var lite lätt oorganiserade och skällde på henne vilket var en väldigt svår övning för en förvirrad Betty. Hon klarade ändå att springa runt och stå ganska så bra, men några små frivolter blev det ändå. Det roligaste för dagen var dock Astrid som fick följa med bara för att mormor inte ville ha henne hemma hela kvällen. Astrid blir lätt uttråkad när inte jag är hemma och då rymmer hon snabbt som ögat över till Märta för att se om det är roligare där. Hon skulle alltså inte jobba idag men när hon fick se hur vi sprang runt och övade så började hon till sist åla omkring och be om att få vara med. Hon fick därför springa lite hon också och det var en mycket glad Astrid som studsade runt och visade upp sig. Hon är nu anmäld till lite utställningar framöver och det ska bli intressant att se om hon tycker att det är lika kul som ringträningen är.

Även efter en lite jobbig dag så är det alltid lika givande att få hålla på med djuren. Astrids lyckoenergi kan man leva länge på.

Astrid, alltid glad som en lärka...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden