Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Stora kliv

2011-06-25

Idag har jag slösat en och en halv timme av mitt liv på att försöka få en liten ettårig unghingst att kliva över ett trettio centimeter brett dike, suck.

Imorse när jag kom ut hade lilla Qalle och Lillen rymt, men det lustiga var att Lillen stod precis utanför hagen medans Qalle av någon anledning hade råkat hamna på andra sidan diket. Lillen gick snällt in i hagen igen men Qalle kunde för sitt liv inte förstå hur man skulle ta sig över det enorma diket som han ju faktiskt redan måste ha korsat. Efter att ha försökt på diverse olika ställen så hittade jag ett ställe där han bara behövde kliva över en liten rännil med vatten för att sedan gå över en övergång som vi har över det stora diket. Han totalvägrade dock att inse hur lite kliv det var och stod som en åsna med fötterna väl planterade i backen. Efter nästan entimmes övertalningsförsök gav jag upp och tänkte att det nog var bästa att låta honom gå där och fundera på livet. Där gick han sedan hela dagen och kände sig ensam men när kvällen kom så var han fortfarande lika bestämd på att detta dike inte var möjligt att korsa. När jag kom dit så var han väldigt sällskapsjuk och kom tom travande till mig men så fort vi närmade oss diket så växte fötterna fast igen. Som tur var så hade jag en plan... Rune är ju lite äldre och världsvan så jag tog ut honom och traskade före över diket. Efter att Rune hade traskat fram och tillbaka över diket sisådär tjugo gånger så bestämde sig till slut Qalle för att det kanske ändå gick att korsa det. Helt odramatiskt klev han så rätt ner i diket. Om han bara hade tagit ett extra stort steg så hade han sluppit trampa i leran men tydligen så kopplar inte hans hjärna sådant. Det var iallafall en ganska så glad liten unghingst som återförenades med sin bror i hagen.

Astrid har idag varit på sin hittills längsta ridtur, hon följde med mig och Lukas hela vägen till Linga. Hon skötte sig utmärkt och klarade tom av ett möte med en ganska så ilsken golden retriever som skällde ut henne. Hon gjorde som jag alltid försöker få mina hundar att göra, hon tittade lite förvånat på den arga retrievern och gick sedan bara rakt förbi utan att gå fram eller springa åt något annat håll. När en så ung liten hund klarar en sådan stor utmaning så blir man inte så lite stolt :) Det är verkligen skönt att ha snälla hundar som kan springa med lösa överallt, livet blir så mycket roligare för hunden då. Det enda missödet på långturen var att hon plötsligt fick för sig att stanna för att lukta på något spännande precis framför Lukas fötter vilket medförde att han inte riktigt hade koll på henne och därför tog ett jätteskutt över hennes huvud så att jag höll på att flyga av. Nu gick det hela bra, varken hund, häst eller ryttare skadade sig, det var bara ryttaren som fick en smärre hjärtattack.

Ida fick inte följa med ut då hon ju nu är ganska så höggravid. Tyvärr så är magen fortfarande ganska slank men nu har jag iallafall känt något som sprattlar därinne. Om man ligger och klämmer lite på magen när Ida sover så kan man ibland känna ett litet huvud som trycker mot handen. Jag tror dock inte att det är särskilt många valpar, jag har bara känt en ( det kan iofs vara två som turas om). På måndag så ska vi på röntgen för att räkna huvuden och jag håller tummarna för fler än en.

Jag tänkte idag även bidra till de allmäna muntrationerna med en liten rätt så rolig film på Fiffi som demonstrerar hur en ponny helst går i en skrittmaskin. Hon är en liten ögontjänare och fuskar så länge hon tror att ingen ser henne. Bäst av allt är reaktionen när hon hör att hon är bevakad...

Klicka här

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 3

2011-06-26 10:43:01 - Maria

Fiffi är bara för söt..... full koll..(flower)

2011-06-26 13:47:27 - Ulla

haha, den andra hästens undrande blick är obetalbar!

2011-07-14 16:47:34 - Carro

Hahaha, hon är helt underbar!!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden