Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Medfött lugn

2009-11-24

Igår fick jag ytterligare bevis för hur fantastiskt temperament kallebarnen har. Klockan halv åtta på morgonen ringde Petra mig och sa att Lukas hade lyckats fastna med sin fot. Han går ju i ridhuset på natten med Gino och hon var där för att ta in dem och gå på promenad med Gino. Lukas hade någon gång under natten plockat ner ett kavalettiblock från läktaren och antagligen lekt lite med det. Mitt i blocken finns det ett hål som man ska stoppa bommen i och där hade han tryckt in sin fot. En normal häst hade fått panik om den hade fått en stor skumgummiplastgrej på foten men Lukas bara traskade runt som om inget hade hänt. Lite bredbent var han kanske men definitivt inte särskilt bekymrad. Det största problemet var egentligen att få av den av foten, det slutade med att den fick skäras loss. Han var verkligen duktig och tålmodig som stod ut med detta.

Jag har som mål med min uppfödning att få fram just sådana ponnyer som har extremt bra temperament och god fysisk förmåga. När det händer sådana här saker så får man ett litet kvitto på att temperamentet är mycket gott. Man vill ju att ponnyerna ska prestera på tävlingsbanan och då krävs det att de har lite tryck och kapacitet, men samtidigt ska de klara av små barn som gör lite fel då och då. De får ju inte bli farliga för barnen, vilket de blir om de får panik för minsta sak. Visst kan man träna upp hästens förmåga att tåla saker men det är lättare om de har ett medfött lugn.

Idag har jag ägnat större delen av dagen åt att måla min hall, så nu är väggarna klara. Det är nu bara lister och andra detaljer kvar att måla och sedan är det färdigmålat . Nu ska elen dras denna vecka så förhoppningsvis får jag ljus till helgen. Det är visserligen mysigt med julbelysning på toaletten men lite besvärligt när man ska tvätta sig och så. Det blir iallafall väldigt fint när allt är nymålat och nya lampor är inte heller fel.

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden