Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Extrakatter...

2008-06-07

Jaha, då har vi fått nya invånare på gården igen...

Idag när jag stod och tittade ut genom fönstret såg jag plötsligt en katt komma gående med fyra små telningar. Kattmamman flyttade hit för ett par veckor sedan och såg då misstänkt tjock ut men vi har inte sett röken av några ungar förräns idag då hon antagligen hade bestämt att de var tillräckligt stora för att få komma ut på äventyr. Det är inte första gången vi får tillökning i kattbeståndet på detta sätt, för två år sedan flyttade en viss Vilma in och fick inte en utan två kullar med ungar innan hon var tam nog att fångas och kastreras. Vilma har nu övertagit platsen i Mormors säng efter att Filip blev påkörd och hon är den hårdaste katt jag känner. Det finns ett ganska otrevligt skäl till att det kommer katter till oss på detta viset, våra grannar tror nämligen inte på att kastrera katterna utan de kontrollerar beståndet genom att avliva eventuella ungar som föds. Detta får till följd att honorna efter att ha förlorat en kull eller två helt enkelt flyttar till säkrare ort och närmaste fristad med mat råkar finnas hos oss. Vi har ju två stallkatter, Frida och hennes dotter Filippa, som är väl omhändertagna och har gott om mat och det är den som lockar till sig dessa stackars vilsna honkatter. Eftersom jag tycker att deras metod är grym och onödig så försöker vi tämja och sälja kattungarna och i det senaste fallet kanske också mamman. Mamman visade sig vara riktigt tam och kom gladeligen när jag erbjöd lite burkmat så nu är planen att jag ska försöka skaffa en bur som vi kan fånga ungarna med så att vi kan stänga in dem och socialisera dem. Det är mycket lätt att sälja kattungar om man annonserar ut dem på nätet blir man av med dem på nolltid.

Boxerkompaniet ägnade sig idag åt olika kampsportsövningar och Bina höll kurs för Ida i konsten att döda ett grimskaft/orm... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter denna övning övergick hon till att visa hur man utför en överraskningsattack...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När Ida försöker göra en likadan senare visar Bina det korrekta sättet att undvika den...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Låg tyngdpunkt är det som gäller vid all kampsportsutövning i boxerkompaniet och Bina har svart bälte i självfösvar efter många års övning. Det är också viktigt att få in den rätta blicken som sätter skräck i motståndaren, mycket ögonvita och stela läppar förstärker effekten. Hög svansföring är också alltid att rekommendera.

De är nu redo att fortsätta kampen mot stavgångare, cyklister och gångtraffikanter.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden