Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Elitponnyn Gina

2012-02-22

Idag fick jag ett mycket trevligt brev, Gina har nu blivit ELIT-premierad. Elit år det finaste ett avelssto kan uppnå, det visar att hennes avkommor håller hög kvalitet. För att få elit måste stoet få ihop 120 avkommepoäng och Gina fick faktiskt ihop hela 170 poäng på bara sju renrasiga avkommor. De flesta elit-premierade stona har många fler avkommor, men det som gav Gina så många poäng är att alla hennes avkommor har presterat på tävling, vilket är ovanligt. Nu har jag iofs satsat mycket på att utbilda mina uppfödningar och det hjälper ju till, men de har också en sak gemensamt, de är alla väldigt ridbara.

Här kommer nu en liten skrytlista:

Första fölet, Arianna e Brolötens Grafit, har tävlat LA med placering i både hoppning och dressyr, hon är desutom b-premierad och har fått tre avkommor varav den första, Darwin, har tävlat VM i fyrspannskörning för ponny och den sista, Jack, har gått LA hoppning med placering. Arianna är också väldigt lätt att rida och hon lär upp nya barn hela tiden.

Arianna och Theres...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra fölet, Bit O´Sunshine e Brolötens Grafit, har placeringar i LA dressyr och LB hoppning. Hon har fått tre föl och går nu också som läromästare och tränar upp nya små tävlingsryttare.

Sunny och Mikaela...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tredje fölet, Cornelia e Hagens O´Chief, har placeringar i LA hoppning och har dessutom fått 39 poäng på utställning. Nelly har fått två föl och ska faktiskt betäckas nu till våren igen.

Nelly...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjärde fölet, Devotion e Finn, har startat LA i både dressyr och hoppning med placering och dessuton debutantfälttävlan. Han är det snällaste man kan hitta när det gäller ridningen.

Devotion och Millan...

 

 

 

 

 

 

 

 

femte fölet, First Love e. Finn, har placeringar i LA hoppning. Fiffi är en liten ponny men har ett hjärta av guld och alla barn älskar henne.

Fiffi och JC...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjätte fölet, Gino e Kamik Breeze, har placeringar upp till nationell MSVB hoppning och har dessutom kvalat till tvåstjärnig fälttävlan. Han är den enda avkomman som har blivit d-ponny och dessutom har han fått 40 poäng på utställning, både snygg och användbar.

Gino och Millan...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjunde fölet, Idylle e. Kamik Breeze, har också hon placeringar upp till nationell MSVB hoppning och går också både dressyr och fälttävlan. Både Ida och Gino satsar dessutom vidare mot att starta MSVA i år så de är inte färdiga på tävlingsbanorna på något sätt ännu.

Ida och Amanda...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är alltså dessa sju som gett henne elit, men hon har ju också två små korsningsbarn, Kalinka och Lydia, som inte får räknas. Dessa två är inte heller så tokiga och om jag får säga det själv så är Lydia nog en av de bästa jag fått fram. Hon både rör sig och hoppar bra och har dessutom lyckats bli senior champion med guld på ridponnyutställning. Lydia har också den där fina ridbarheten som verkar prägla alla Ginas barn.

Lydia, sex år, med Sara, nio år...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist men inte minst har vi då Gina själv med näst sista fölet, Kalinka,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gina dog av ett kolikanfall 2007, men hon han faktiskt med ganska mycket i livet. Förutom att hon fick 9 avkommor så lyckades hon tävla framgångsrikt upp till LA hoppning och hon var en äkta tävlingsponny ända fram till sin död. Bara ett par veckor innan hon dog gjorde hon sin sista start, och den vann hon! Smått fantastiskt är det också att hon faktiskt har varit ute och fått resultat med hela åtta olika ryttare under sitt liv. En fantastisk liten ponny var hon och nu har hon fått en liten extra utmärkelse så här några år efter sin död som är väldigt välförtjänt.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 7

2012-02-23 01:27:34 - Ulla EvE

Vad kul!! Fantastisk stammoder...

2012-02-23 09:07:42 - Loulou

Grattis :) Gina fina (heart)

2012-02-23 11:31:16 - Maria

Stort grattis till Elitutmärkelsen.
Vad roligt att just vi har en av de underbara avkommorna.
Varldens bästa Idylle(heart)(heart)

Kram
Maria och Amanda och såklart Ida(flower)

2012-02-23 11:32:07 - Millan, nyvretensstuteri@hotmail.com, blogg.passagen.se/ostergrytinge

Vad roligt ! Ett stort Grattis :)

2012-02-23 19:56:54 - Carro

Grattis fina Gina, som alltid har en speciell plats i mitt hjärta, då jag är en av ryttarna som fått spendera en fantastiskt rolig tid med henne (heart)

2012-02-23 22:19:40 - Anki Lind

Vilken härlig läsning! Grattis! Synd att hon gick bort så tragiskt.

2012-02-23 23:26:54

Grattis till fina Gina! Hon som blev starten till Stall Åkerby och tacka kloka mormor som trotsade veterinären som ville "ta bort" henne (när hon var ung,sjuk och stod på veterinärhögskolan).Tänk att hon hann få så många fina föl.(heart)


Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden